Mobile menu

Başkent Üniversitesi 2. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası’nda Maraton Sona Erdi

img 3010Türkiye Satranç Federasyonu ve Başkent Üniversitesi işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen Başkent Üniversitesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, 6 Temmuz 2017 tarihinde Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsünde düzenenen ödül töreninin ardından tamamlandı.

15 ülkeden 800'e yakın sporcunun başvurduğu ve beş kategoride düzenlenen turnuva boyunca katılımcılar için Gökyay Vakfı Satranç Müzesi ve Anıtkabir gezileri, bisiklet turları ve çeşitli sosyal etkinlikler de düzenlendi.

Oldukça heyecan verici karşılaşmalara sahne olan ve dünyaca ünlü satranç sitelerinde canlı yayınlanan açık turnuvanın ödül töreni de büyük bir coşkuya sahne oldu.

img 2956Prof. Dr. İhsan Doğramacı Konferans Salonu'ndaki ödül törenine; Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal, Rektör Prof. Dr. Ali Haberal, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, MEB Müşteşar Yardımcısı-TSF Asbaşkanı Dr. Muammer Yıldız, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Haznedaroğlu, WIM Nilüfer Çınar Çorlulu, Başkent Üniversitesi Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Merkezi (BEDAM) Müdürü Prof. Dr. Ali Halıcı, TSF Genel Sekreteri M. Sedat Fırat, öğretim üyeleri, TSF Ankara İl Temsilcisi ve Turnuva Direktörü Engin Güleç, Turnuva Başhakemi FI Aylin İbişoğlu, Turnuva Gözlemcisi IA Tayfun Haznedaroğlu, sporcular, veliler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Törenin açılış konuşmasını yapan BEDAM Müdürü Prof. Dr. Ali Halıcı, sözlerine Kale Gibi Gelecek Satranç Eğitim Projesini hayata geçiren TSF Yönetimini kutlayarak başladı. Türk satrancının Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası'nda elde ettiği dünya beşinciliğinin ardından emin adımlarla dünyanın zirvesine de tırmandığını belirten Halıcı, Türkiye'de satranç sporunun Başkan Gülkız Tulay ile birlikte oldukça önemli bir yere geldiği açıklamasında bulundu. "Ülkemizin kurucusu M. Kemal Atatürk bu salonda olsaydı Başkan Tulay'ı alnından öperdi" diyen Halıcı, "Çocuklarımız ve gençlerimiz için büyük bir özveriyle çok önemli çalışmalara imza atan Başkan Tulay'ı ve tüm ekibini kutluyorum" dedi.

img 2958Satrancın TSF ile sevilen ve ülkenin her yerine yayılan bir spor branşı olduğunu belirten ve TSF Yönetimini kutlayan Rektör Prof. Dr. Ali Haberal ise Federasyonun Başkent Üniversitesi ile yaptığı işbirliğinden büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Üniversite olarak satranca destek sunmaya ve bu konuda en iyisini yapmaya çalışacaklarını belirten Rektör Haberal, turnuvada derece elde eden sporcuları kutlayarak sözlerini tamamladı.

img 2976Başkent Üniversitesi Açık Satranç Turnuvası'nın bir satranç turnuvasının çok daha ötesinde bir organizasyon olduğunu belirten TSF Başkanı Gülkız Tulay, hem sporcu kalitesiyle hem de düzenlenen etkinlikleri ile Türk satrancı açısından fark yaratan ve marka haline gelen bir faaliyet olduğunu ifade etti. Tulay sözlerine şöyle devam etti: "Federasyon olarak çok çalışıyoruz. Ancak başarımızın asıl mimari kuşkusuz sporcularımız ve onların kıymetli aileleri. Başkent Üniversitesi gibi önemli kurumlarla yol aldığımız sürece Türk satrancı olarak kalkınmaya devam edeceğiz."

Başkan Tulay'ın ardından söz alan MEB Müşteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, turnuvanın düzenlenmesi ve sürdürülebilir olmasını sağlayan Başkent Üniversitesi yönetimini kutladı. Milli Eğitim Bakanlığı olarak TSF ile çok önemli çalışmalara img 2988imza atacaklarını belirten Yıldız, çocuklarımız için çok önemli bir kazanım olan satranç sporunun okullarımızda daha çok yer alacağını ifade etti.

img 2998

TSF Yönetimine teşekkür eden ve işbirliklerinin uzun yıllar devam etmesi dileklerini ileten Prof. Dr. Mehmet Haberal, "Önümüzdeki yıl Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası'nda beşinci olan A Milli Tamımızdan birincilik bekliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından heyecanla beklenen an geldi ve kategorilerinde dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Turnuvanın ödül töreni pasta kesimiyle sona erdi.

 

 

Turnuva sonunda derece elde eden sporcular şu şekilde oluştu:

A Kategorisi

baskent17a

 

B Kategorisi

baskent17b

 

14 Yaş Altı Kategorisi

baskent1714a

 

10 Yaş Altı Kategorisi

baskent1710a

 

8 Yaş Altı Kategorisi

baskent178a

 

TURNUVA SAYFASI - FOTO GALERİ

 

img 2939

baskent17buket

Rektör Prof. Dr. Ali Haberal'ın Başkan Tulay ve YKÜ WIM Çorlulu'ya teşekkür plaketi ve çiçek takdimi

 

img 3005

img 3010

img 3021

img 3051

img 3062

img 3080

img 3088

img 3103

img 3095