Mobile menu

730 Sporcu Başkent Açık’ta Yarışa Başladı

dsc 2547Türkiye Satranç Federasyonu ve Başkent Üniversitesi işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen Başkent Üniversitesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, 30 Haziran 2017 tarihinde Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsünde başladı.

Beş kategoride toplam 730 sporcunun yarışacağı turnuvada; 15 ülkeden 50 yabancı sporcu da boy gösteriyor.

6 gün sürecek turnuvanın açılış töreni; Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal, Rektör Prof. Dr. Ali Haberal, TSF Yönetim Kurulu Üyeleri WIM Nilüfer Çınar Çorlulu ve Özgür Solakoğlu, Başkent Üniversitesi Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Merkezi (BEDAM) Müdürü Prof. Dr. Ali Halıcı, öğretim üyeleri, TSF Ankara İl Temsilcisi ve Turnuva Direktörü Engin Güleç, Turnuva Başhakemi Aylin İbişoğlu, sporcular ve çok sayıda davetlinin katılımıyla ve büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

 

Törende konuşma yapan ilk isim Prof. Dr. Ali Halıcı, Türkiye Satranç A Milli Takımının 2017 Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası'nda elde ettiği 5'inciliği ve Türk satranç tarihinin en büyük başarısının mutluluğunu katılımcılarla paylaştı.

TSF Yönetim Kurulu Üyesi WIM Nilüfer Çınar Çorlulu ise satranç sporuna verdiği destekleri için Başkent Üniversitesi'ne teşekkür etti.

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal sporculara başarılar dileklerini sunarken, Prof. Dr. Mehmet Haberal yaptığı konuşmada ülkeye katkısı olan her organizasyonu desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi ve sporculara "hedef; dünyanın en tepesi" diye seslendi.

Turnuvanın ilk turu Prof. Dr. Mehmet Haberal'in sembolik açılış hamlesinin ardından başladı. Başkent Üniversitesi 2. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, 6 Temmuz saat 16.00'da yapılacak ödül töreniyle sona erecek.

Turnuva Sayfası

dsc 2471

dsc 2477

dsc 2547

dsc 2549