Mobile menu

Hantı-Mansiysk’ten Bir Harika Sonuç Daha! Çin’le Berabere Kaldık!

art 2400Hantı-Mansiysk’te düzenlenen 2017 Dünya Takımlar Şampiyonası’nda bugün beşinci gündü ve rakibimiz 7 puanla liderliği Rusya ile paylaşan 2745 ELO ortalamasıyla bir numaralı seri başı olan güçlü Çin’di. Diğer ülkelerin aksine ana kadrosuyla eksiksiz gelen Çin, turnuvanın da başlamadan otoritelerce en büyük favorisi gösteriliyordu. Ancak karşılarında Polonya ve Norveç’i devirmiş, Rusya ve Ukrayna ile berabere kalmış, hiçbir oyuncusu kaybetmemiş bir Türk Milli Takımı vardı ve işlerinin kolay olmayacağı açıktı. Nitekim de takımımız Çin’le 2-2 berabere kalmayı başardı ve namağlup serisini sürdürdü! Gerçekten şu cümleleri yazarken bile insan mutlu oluyor, inanılmaz bir turnuva geçiriyoruz!

Maçın gidişatına kısaca baktığımızda maçta yine ilk sonuç ikinci masada Mustafa Yılmaz’dan geldi. Yu Yangyi (2749) Katalan’da oyuncumuza karşı üstünlük elde etmeyi denediyse de Mustafa çok iyi hazırlanmıştı ve açılıştan çok rahat bir konumla çıkınca Çinli oyuncu berabere teklifinde bulundu. Yu Yangyi gibi elit oyuncuların hemen her varyantta ne kadar hazırlıklı olduklarını göz önüne alırsak Mustafa’nın ne kadar üst düzey bir hazırlığı olduğunu daha iyi anlayabiliriz. Kaya gibi sağlam duruyor gerçekten Mustafa ve oyuncumuz tıpkı takım arkadaşları gibi koca bir alkışı hak ediyor!

art 3002-1024x683Birinci masada Dragan çok iyi bildiği İspanyol’un Kırışma Varyantı’nda beyazla herhalde Carlsen dahil hiçbir oyuncuya büyük bir körlük olmadığı sürece parti kaybetmez ve nitekim Ding Liren (2783) gibi bir oyuncu bile berabereye razı olmak durumunda kaldı. Tebrikler Dragan! Üçüncü masada Emre Can, hazırlıklı rakibi karşısında oyunu mantıklı bir şekilde eşit bir oyunsonuna taşıdı ve maç stratejimize de uygun olarak genç yıldız Wei Yi (2728) karşısında sağlam bir beraberliğe imza attı. Şahsen son senelerde kendini çok geliştirdiğini gözlemlediğim oyuncumuz GM Can’dan güzel bir puan daha!

wtcc2017.-round-5 5-1024x829Böylece her şey son masada -yine- Vahap Şanal’ın partisine kalmıştı. Rakibi tecrübeli büyükusta Li Chao (2720) Nimzo-Hint’in Saemisch Varyantı’nda Vahap’ın şah kanadını parçalayarak kazanç bir konuma ulaştıysa da 23. Şxf1! yerine 23. Kxf1 oynaması Vahap’ın e6 piyonunu alarak mücadele şanslarını devam ettirmesine fırsat tanıdı. Zaman kontrolüne kadar rakibinden daha iyi oynayarak partiyi hemen hemen eşitleyen oyuncumuz, böylece çok zor bir işe imza attı ve Li Chao gibi 2700+ bir ustaya kayıp bir konumu savunmayı başararak takımımıza bir puanı getirdi. Tebrikler Vahap!

Turnuvada yarın boş gün. Oyuncularımız iyi bir dinlenmeyi hak ediyor. Hepsinin gözlerinden öpüyor, 23 Haziran Cuma günü oynayacakları Hindistan maçında bir kez daha başarılar diliyoruz!

 

Turnuva Sayfası - Canlı Yayın

Haber: Tarık Selbes

(Fotoğraflar turnuva sayfasından alınmıştır)

art 3018-1024x683

art 2400