Mobile menu

Teblice Açık Sona Erdi

dscn1685Çek Cumhuriyeti'nin Teblice şehrinde düzenlenen 2017 Teblice Açık Satranç Turnuvası bugün oynanan son tur mücadelelerinin ardından sona erdi. 9 gün boyunca kıyasıya mücadelenin devam ettiği turnuvada şampiyonluğu 7,5 puan ile Rus GM Maxim Turov elde etti. Ülkemiz adına yarışan sporcularımız FM Serkan Soysal ve FM Melih Yurtseven ise turnuvayı 6 puan ile bitirdiler.

Turnuvanın 6. turunda Alman sporcu FM Daniel Malek (2392) karşısında galibiyet elde etmeyi başaran FM Yurtseven, 7. turda da Rus GM Viacheslav V. Zakhartsov (2544) ile berabere kaldı. Sporcumuz 8. turda ise turnuvanın 6 numaralı seribaşı Deep Sengupta (2594) ile karşı karşıya geldi. Sağlam bir oyun ortaya koyan sporcumuz siyah taşların dezavantajı ile güçlü rakibi karşısında mağlup olmaktan kurtulamadı. Son turda da rakibini mağlup etmeyi başaran FM Yurtseven bu sonuçlar ile birlikte 6 puana ulaştı ve turnuvayı 22. sırada tamamladı. Sporcumuz ayrıca turnuvadaki performansı sonucu hanesine +16,2 ELO puanı da yazdırmayı başardı.

Turnuvada yarışan bir başka sporcumuz FM Serkan Soysal ise 6. ve 7. turdaki maçlarından beraberlik ile ayrıldı. 8. turda İskoç sporcu FM Andrew Burnett (2189) ile karşılaşan FM Soysal rakibini mağlup etmeyi başardı ve son turda da Alman IM Tobias Hirneise (2466) ile karşı karşıya geldi. 2 tarafın da birbirini çok zorlamak istememesi sonucu maç hızlı bir beraberlik ile sonuçlandı. Bu sonuçlar ile 6 puana ulaşan FM Soysal turnuvayı 27. sırada tamamladı.

Turnuvanın şampiyonluk mücadelesi ise adeta büyük bir heyecan ile geçti. Son tura 7 puan ile tek başına lider giren GM Kamil Dragun 1. masada 6,5 puana sahip Rus rakibi GM Maxim Turov karşısında masadan mağlubiyet ile ayrıldı. Bir başka 6,5 puana sahip sporcu IM Aleksander Hnydiuk ise 2. masada turnuvanın seribaşı GM Tamir Nabaty karşısında mağlup olmaktan kurtulamadı. Bu sonuçlar ile şampiyonluğu 7 puan ile GM Maxim Turov elde etmeyi başardı.

Final Sıralaması

Haber: Mert Tırak