Mobile menu

Avrupa Okullar’da Final Yarın!

ers 5918Karadağ'ın Budva şehrinde düzenlenen 2017 Avrupa Okullar Şampiyonası'na bugün 17 yaş kategorilerinde oynanan 5. tur, diğer kategorilerde oynanan 7. tur mücadeleleri ile devam edildi. 44 sporcudan oluşan kafilemiz ise günü 17 galibiyet, 15 beraberlik ve 12 mağlubiyet ile tamamladı.

Kızlarda 7 yaş kategorisinde bugünkü maçını kazanan Zeynep Acar ve Nazlı Demir 5'er puan ile 4. sırayı paylaşıyorlar. Yarın karşı karşıya gelecek olan sporcularımızdan Zeynep Acar maçı kazanması halinde üçüncülük şansı elde etmiş olacak.9 yaş kategorisinde yarışan sporcumuz Elif Zeren Yıldız bugünkü maçını kazanarak 6,5 puan ile son tura lider olarak giriyor. Sporcumuz son turda maçtan en az beraberlik ile ayrılması durumunda şampiyonluğunu ilan etmiş olacak. 11 yaş kategorisinde ise bugünkü maçını kazanmayı başaran Gülenay Aydın son tura 5,5 puan ile girerek üçüncülük kürsüsü şansını devam ettiriyor. 13 yaş kategorisinde yarışan sporcumuz WCM Esma Doğa Duran son tura 6 puan ile lider olarak girerken WFM Sıla Çağlar ise 5 puan ile 6. sırada son tura giriyor. Son turda karşı karşıya gelecek sporcularımızın maçının sonucu şampiyonu belirleyecek. 17 yaş kategorisinde ise WCM Bengü Sena Ayan 5 puan ile son tura lider olarak girerken, WFM Sinem Çağla Gündoğan ve Poyraz Dursun 4 puan ile üçüncülüğü paylaşarak son tura giriyorlar.

Erkeklerde ise 7 yaş kategorisinde yarışan sporcumuz Abdurrahman Ergün bugünkü maçını kazanarak 5,5 puana ulaştı ve son tura 4. sırada giriyor. 9 yaş kategorisinde ise CM Kerem Erten bugünkü maçtan beraberlik ile ayrıldı ve son tura 6,5 puan ile lider durumda giriyor. 11 yaş kategorisinde ise Zeki Berke Çaputçuoğlu 7 puan ile liderliği paylaşırken, CM Kürşat Buğra Gökçek 6 puan ile 3. sırada son tura oldukça iddialı bir şekilde giriyorlar. 13 yaş kategorisinde maçını kazanarak galibiyet serisini 5'e çıkaran Enes Tanrıverdi son tura liderliği paylaşarak giriyor. 15 yaş kategorisinde yarışan sporcumuz Berke Güncan bu turdan beraberlik ile ayrıldı ve 6 puan ile liderin yarım puan arkasından son tura giriyor. 17 yaş kategorisinde ise Efe Can Tepe bugünkü maçını kazanmasını bilerek 5 puana ulaştı ve son turda liderliği paylaştığı Rus FM Timur Trubchaninov ile şampiyonluk mücadelesine çıkacak.

Turnuvanın son turu yarın TSİ 10.30'da başlayacak olup, turnuvada yarışan tüm sporcularımıza başarılar dileriz.

Chess-Results - FOTO GALERİ

 

tur2budva

tur2budva172

budvatur217