Mobile menu

Budva’da Son İki Tura Giriliyor

img 2553Karadağ'ın Budva şehrinde düzenlenen 2017 Avrupa Okullar Şampiyonası'na bugün 17 yaş kategorilerinde oynanan 5. tur, diğer kategorilerde oynanan 7. tur mücadeleleri ile devam edildi. 44 sporcudan oluşan kafilemiz ise günü 17 galibiyet, 15 beraberlik ve 12 mağlubiyet ile tamamladı.

Kızlarda 7 yaş kategorisinde 4 puana ulaşan sporcularımız Nazlı Demir, Süheyla Naz Bahar ve Zeynep Acar 4.lüğü paylaşarak son iki tura giriyorlar. 9 yaş kategorisinde günü galibiyet ile sonlandıran Elif Zeren Yıldız 5,5 puana ulaştı ve liderliği paylaşarak son iki tura giriyor. 13 yaş kategorisinde maçını beraberlik ile sonuçlandıran WCM Esma Doğa Duran 5 puana ulaştı ve turnuvaya lider olarak devam ediyor. Sporcumuz 8. turda ise Rus sporcu Alisa Kokueva ile karşı karşıya gelecek. 15 yaş kategorisinde yarışan sporcumuz Hümeyra Kargacı günü beraberlik ile sonuçlandırdı ve 4,5 puana ulaştı. Bu sonuç ile beraber sporcumuz 3. ile eş puanlı 5. sırada turnuvaya devam ediyor. 17 yaş kategorisinde ise yarışan sporcularımız Poyraz Dursun ve WCM Bengü Sena Ayan bugünkü maçlarını kazanmayı başardılar ve 4 puana ulaştılar. Bu sonuçlar ile sporcularımız liderliği paylaşırken 6. turda sporcularımız 1. masada karşı karşıya gelecek.

Erkeklerde ise 7 yaş kategorisinde mücadele eden sporcumuz Ateş Atabey Ayhan bugünkü maçını kazanmayı başararak 5 puana ulaştı ve son iki tura girilirken 3. sırada kendisine yer buldu. 9 yaş kategorisinde yarışan sporcumuz CM Kerem Erten 1. masada oynadığı maçtan galibiyet ile ayrılmayı başardı ve 6 puana ulaştı. Bu sonuç ile turnuvanın lideri olarak 8. tura giren sporcumuz yarın 1. masada kendisi gibi 6 puanlı Rus sporcu Nikita Dovbnia ile karşı karşıya gelecek. Namağlup bir şekilde 11 yaş kategorisinde yarışan sporcumuz Zeki Berke Çaputçuoğlu bugünkü maçını beraberlik ile sonuçlandırdı ve 6 puan ile liderliği paylaşarak 8. tura giriyor. 13 yaş kategorisinde yarışan sporcumuz Enes Tanrıverdi bugünkü maçını kazanmayı başardı galibiyet serisini 4 maça çıkardı. 5,5 puana ulaşan sporcumuz liderliği paylaşarak son iki tura giriyor. 15 yaş kategorisinde yarışan sporcumuz Berke Güncan maçtan galibiyet ile ayrılarak 5,5 puana ulaştı ve liderlik koltuğunu ele geçirdi. Yine ayrı kategoride yarışan bir diğer sporcumuz Kayra Kamer ise maçını beraberlik ile sonuçlandırarak 5 puana ulaştı ve son iki tura 3. sırada giriyor. 17 yaş kategorisinde ise sporcumuz Efe Can Tepe günü galibiyet ile kapatarak 4 puana ulaştı ve son iki tura liderliği paylaşarak giriyor. Sporcumuz yarın kendisi gibi liderliği paylaşan bir başka sporcu Jakub Garbowski ile karşı karşıya gelecek.

17 yaş kategorilerinin 6, diğer kategorilerin 8. turu yarın TSİ 17.00'de başlayacak turnuvada yarışan tüm sporcularımıza başarılar dileriz.

Chess-Results - FOTO GALERÄ°

 

tur2budva

tur2budva172

budvatur217

budva-antrenorler