Mobile menu

Budva’da 6. Tur

img 2624Karadağ, Budva’da düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası tüm heyecanı ile devam ediyor.

23 farklı ülkeden 347 sporcunun yarıştığı ve 44 sporcumuzun ülkemizi temsil ettiği turnuvada 17 Haziran 2017 tarihinde oynanan karşılaşmaların ardından 6. tur tamamlandı. Artık yavaş yavaş üst sıraların şekil almaya başladığı turnuvada her kategoride madalya şansımız devam ederken birçok sporcumuz rakiplerine göre avantajlı durumdalar.

Türkiye Satranç Federasyonu ana sponsoru Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Suat Sözen, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Solakoğlu, şampiyona heyecanı sürerken Budva'da sporcularımız ile buluştu.

Ayrıca Radyo programcısı Nihat Sırdar, Türkiye İş Bankası'nın destekleriyle sporcularımız ile bir araya gelerek radyo programlarını Budva’dan canlı gerçekleştirdi, şampiyonada yarışan sporcularımızın heyecan ve coşkusunu dinleyicileriyle paylaştı.

6 tur sonunda sporcularımızın durumu ise şu şekilde:

Kızlarda 7 yaş kategorisinde 4 puana ulaşan sporcularımız Nazlı Demir ve Süheyla Naz Bahar 3.lüğü paylaşıyorlar. 9 yaş kategorisinde son 3 maçını da kazanmasını bilen Elif Zeren Yıldız bugünkü maçını beraberlik ile sonuçlandırdı. Bu sonuç ile 4,5 puana ulaşan sporcumuz 7. tura 3. sırada giriyor. 11 yaş kategorisinde yarışan sporcumuz Gülenay Aydın bugünkü maçını kazandı ve son 4 turda 3,5 puan toplamayı başardı. 4,5 puana ulaşan sporcumuz sıralamada 3. ile eş puanlı 5. olarak kendine yer buldu. 7. turda 1. masada oynayacak sporcumuzun rakibi ise 5 puanlı Rus WCM Emilia Zavivaeva. 13 yaş kategorisinde yarışan sporcumuz WCM Esma Doğa Duran ise bugün siyah taşlar ile rakibini mağlup etmeyi başardı ve 4,5 puana ulaştı. Bu sonuçlar ile sporcumuz liderliği ele geçirdi ve şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj elde etmiş oldu. 15 yaş kategorisinde ise sporcumuz Hümeyra Kargacı bugünkü maçını beraberlik ile sonuçlandırarak 4 puana ulaştı. Zirve yarışının çok çetin geçtiği bu kategoride ise sporcumuz 5. sırada madalya şansını devam ettiriyor.

Erkeklerde 7 yaş kategorisinde yarışan sporcumuz Efe Kemal Özdemir aldığı galibiyet sonucu 4,5 puana ulaştı ve 3. sırada kendine yer buldu. 9 yaş kategorisinde yarışan sporcumuz CM Kerem Erten bugünkü maçını galibiyet ile sonlandırarak galibiyet serisini 3’e çıkardı ve toplamda 5 puana ulaştı. Sporcumuz sıralamada ise 2. ile eş puanlı 5. sırada kendine yer buldu ve 7. turda ise 5,5 puana sahip Rus Gordey Kolesov ile karşı karşıya gelecek. 11 yaş kategorisinde bugünkü maçını kazanmasını bilen Zeki Berke Çaputçuoğlu namağlup bir şekilde 5,5 puana ulaştı ve 7. tura liderliği paylaşarak giriyor. Sporcumuz 7. turda liderliği paylaştığı Belaruslu sporcu Yahor Silich ile karşılaşacak. 13 yaş kategorisinde günü galibiyet ile sonlandıran Enes Tanrıverdi 4,5 puana ulaştı ve yarım puan fark ile liderlik mücadelesini sürdürüyor. 15 yaş kategorisinde maçlarını kazanmayı başaran sporcularımız Kayra Kamer ile Berke Güncan ise 4,5 puana ulaştı ve 7. tura liderliği paylaşarak giriyorlar.

7. turu bugün TSİ 17.00’de başlayacak turnuvada yarışan tüm sporcularımıza başarılar dileriz.

Chess-Results - FOTO GALERİ

img 2557

img 2624

img 2634