Mobile menu

2017 Dünya Takımlar Şampiyonası ve 2017 Dünya Kadınlar Takım Şampiyonası Hantı-Mansi’de Başlıyor

dunya takimlar17Adını satranç sayesinde sıkça duymaya alıştığımız Rusya'nın Hantı-Mansi kentinde düzenlenen 2017 Dünya Takımlar Şampiyonası ve 2017 Dünya Kadınlar Takım Şampiyonası 17 Haziran Cumartesi TSİ 13.00'te oynanacak ilk tur karşılaşmalarıyla başlıyor.

Öncelikle kadınlar kategorisiyle başlarsak bu sene dokuz tur döner sistem üzerinden mücadele verecek takımlar kuvvet sırasına göre Rusya, Çin, Gürcistan, Hindistan, Polonya, Ukrayna, Azerbaycan, ABD, Vietnam ve Mısır. Özellikle Rusya ve Çin'in birincilik için çekişeceği ancak Gürcistan, Hindistan, Polonya ve Ukrayna'nın da hiç de hafife alınmayacak takımlar olduğunu söylemek lazım.

Elbette bizi Milli takımımızın da katılacağı Dünya Takımlar Şampiyonası daha çok ilgilendiriyor. Antrenörümüz Krasenkow kaptanlığında büyükustalarımız Dragan Solak, Mustafa Yılmaz, Emre Can, Vahap Şanal, Batuhan Daştan (Yedek) kadrosuyla mücadele edecek takımımız, 2583 ELO ortalamasıyla sırasıyla Rusya, Çin, Ukrayna, ABD, Polonya, Hindistan ve Belarus'un ardından turnuvaya Norveç ve Mısır'ın önünde sekizinci sırada başlıyor. Geçtiğimiz senelerin aksine bu sene Rusya'da Kramnik, Karyakin, Grischuk; ABD'de Nakamura, Caruana, So; Ukrayna'da Ivanchuk gibi isimlerin yokluğunun turnuvanın yıldızını biraz söndürdüğünü söylemek mümkünse de yine de Svidler, Ding Liren ve Ponomariov gibi isimlerin mücadele edeceği bir turnuvanın elit statüsünde sayılması gerekiyor elbette.

Turnuvada ilk tur Millilerimizin rakibi güçlü Ukrayna. Ponomariov, Korobov, Areshchenko, Moiseenko ve Kravtsiv (yedek) kadrosuyla turnuvaya katılan Ukrayna belki olimpiyat kadrosu kuvvetinde değil ancak yine de son derece sağlam oyunculardan oluşan bir ekip.

Bütün sporcularımıza başarılar diliyor, Millilerimizin turnuvaya güzel bir başlangıç yapmalarını umuyoruz.

Turnuva Sayfası

Haber: Tarık Selbes

 

dunya takimlar17