Mobile menu

Futbol ve Satranç Engelsiz Toplum İçin El Ele

Futbol Engel Tanımaz

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Futbol Engel Tanımaz adlı kampanyası çerçevesinde Türkiye Satranç Federasyonu ile birlikte ortak etkinliklere imza atıyor. Türkiye'nin ve dünyanın en popüler sporu futbol, Türkiye'nin en hızlı gelişen ve en çok lisanslı sporcusu bulunan sporu satranç ile işbirliği yapıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu geçtiğimiz yıl, engelli vatandaşlarımız futbola kazandırmak amacıyla bir kampanya başlatmıştı. "Futbol Engel Tanımaz" adını taşıyan bu proje kapsamında görme engelli ve bedensel engelli vatandaşlarımıza futbol oynama olanağı tanınması ve bu bağlamda gerekli kurumlaşmanın gerçekleşmesi ve çeşitli etkinliklerin düzenlenmesi hedefleniyor. Kurumsallaşma, eğitim ve organizasyon hedeflerinin bulunduğu proje sayesinde engelli vatandaşlarımız hem futbola kazandırılacak hem de  topluma katkıda bulunulmuş olacak.

Geçtiğimiz eylül ayında Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Satranç Federasyonu arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında TSF, A Milli Futbol Takımı'nın yanı sıra bütün kategorilerdeki milli takımlarımıza satranç eğitimi verilmesini üstleniyor. Ayrıca TFF'nin engelliler için açtığı kamplara malzeme ve eğitmen desteği de vermektedir.

TFF, ayrıca daha önce de Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesinde bulunan yüz on adet yetiştirme yurdu ve doksan altı adet çocuk yuvasında satranç sınıfları açılması için TSF'ye destek vermişti. "Futbol Engel Tanımaz" adlı videoyu izlemek için tıklayınız.

Futbol Federasyonu ile imzalanan protokole ilişkin önceki haberler:

- Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu için Futbol ve Satranç El Ele

- Satranç ve Futbol İşbirliği Basında

- Satranç ve Futbol

Fotoğraflar: Türkiye Futbol Federasyonu