Mobile menu

GM Şanal ve FM Arman Zalakaros Açık’ta!

zalakoros2017Bu yıl 36. defa düzenlenen Zalakaros Açık Satranç Turnuvası 18-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında Macaristan'ın Zalakaros kentinde düzenleniyor. 29 ülkeden 119 sporcunun mücadele ettiği turnuvada GM Richard Rapport (2698), GM Liviu-Dieter Nisipeanu (2686), GM Robert Markus (2673), GM Igor Kovalenko (2657) ile beraber 29 büyükusta boy gösteriyor. Turnuvada ülkemiz adına ise son dönemde adından oldukça söz ettiren GM Vahap Şanal ile yaşamına yurtdışında devam eden FM Deniz Arman temsil ediyor.

Turnuvanın 2. turunda siyah taşlar ile şanssız bir mağlubiyet alan GM Şanal, sonrasında aldığı başarılı sonuçlar ile 7. tura 5 puan ile giriyor. Turnuvanın 5. turunda ise turnuvanın 2 numaralı seribaşı Alman GM GM Liviu-Dieter Nisipeanu (2686) ile karşılaşan sporcumuz karşılıklı oynanan sağlam oyun sonucunda masadan beraberlik ile ayrıldı. Turnuvayı üst sıralarda bitirebilmek için son 3 turda yarışını sürdürecek olan genç yıldızımızın 7. turdaki rakibi ise son 3 turunu da kazanmayı başaran Sırp FM Velimir Ivic (2345).

Turnuvanın ilk turunda 6. masada oynayan FM Arman, İsrailli büyükusta GM Nabaty Tamir (2640) ile beraber kalmayı başardı. Açılışta yaptığı at fedası ile dengeleri bozan FM Arman avantajlı girdiği oyunsonunda adeta güçlü rakibini elinden kaçırdı ve masadan beraberlik ile ayrıldı. Sporcumuzun rakibi GM Tamir ise 7. tura 5 puan ile lider durumda giriyor. Sporcumuz ise bu beraberlikten sonra siyah taşlar ile kaybedip beyazlarla kazanarak 7. tura 2,5 puan ile giriyor.

Turnuvanın üst sıralarında oldukça sürpriz isimler bulunuyor. 7. tura 5 puan ile girmeyi başaran GM Tamir Nabaty ve GM Sundar M. Shyam liderliği paylaşıyorlar. 2. turda sürpriz bir mağlubiyet yaşayan turnuvanın favorisi GM Richard Rapport ise sonrasında da aldığı 2 beraberlik sonucunda 7. tura 4 puan ile giriyor.

7. turu bugün TSİ 16.00'da başlayacak turnuvada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz.

Chess-Results

Haber: Mert Tırak