Mobile menu

18 Yaş Altı Avrupa Takımlar Şampiyonası Sona Erdi

Subotica'dan Gümüş Madalyayla Dönüyoruz

 

Tebrikler Çocuklar!

7-14 Temmuz 2007 tarihleri arasında Sırbistan'ın Subotica kentinde düzenlenen 18 Yaş Altı Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda son turda genel takımımız Sırbistan-2'yi 3,5 - 0,5 yenerek averajla Hırvatistan'ın önünde ikinci oldu. Macaristan 11 puanla birinci olurken Türkiye ve Hırvatistan 10 puanla ikinciliği paylaştılar; ancak masa puanı daha yüksek olan milli takımımız gümüş madalyayı kazandı.

Kızlar ise son tur Karadağ'a 1.5-0.5 yenildiler; ama dördüncü olarak ülkemize iyi bir sonuç daha hediye ettiler. Kızlarda Romanya 12 puanla birinci olurken, Sırbistan-1 ve Karadağ 11 puanla 2-3.dereceleri paylaştılar. Türkiye ve Macaristan 8 puanla 4-5.dereceleri paylaştılar.

Resmi Site

  

Genel kategoride ülkemizi temsil eden takımımız Mustafa Yılmaz, Oğulcan Kanmazalp, Mert Yılmazyerli, Burak Fırat ve Ataman Aydoğdu'dan oluşuyor. Kızlarda ise Gözde Deniz Altunkeser, Özlem Gencer ve Melodi Dinçel milli takımımızda yer alıyorlar. FM Yasin Emrah Yağız ve FM Alper Efe Ataman ise milli takımlarımızın antrenörlüğünü üstleniyorlar.

 

Önceki Haberler

İlk turda şampiyonanın favorilerinden olan evsahibi Sırbistan ile karşılaşan erkek takımımız 2,5-1,5 yenildi. Kızlar ise yine şampiyonanın güçlü takımlardan Macaristan'a 1,5-0,5 yenildiler.

İkinci turda genel kategoride milli takımımız İskoçya ile 2-2 berabere kalırken, kızlar ise Patria takımını 1,5-0,5 yendiler. Kızlar bugün Sırbistan-2 takımıyla karşılaşırken, genel takımımızın rakibi ise Sırbistan-3. Sonuçlara, sıralamaya ve oyunların pgn dosyalarına resmi siteden ulaşabilirsiniz.

Üçüncü turda genel milli takım Sırbistan-3 takımını 2,5-1,5 yenerken bayanlar Sırbistan-2 takımını 2-0 yendiler. Genel takımın bugünkü rakibi Karadağ, kızlar ise şampiyonanın bir numarası Romanya ile karşılaşıyorlar.

Dördüncü turda genel milli takım Karadağ'ı 4-0 yendi. Üst üste üçüncü galibiyetlerini ise güçlü Bulgaristan karşısında arayacaklar. Kızlar ise Romanya'ya 2-0 yenildiler ve beşinci turda ise İskoçya ile karşılaşacaklar.

Genel takımımız beşinci turda güçlü rakipleri Bulgaristan'ı 2.5-1.5 yendiler. Bu sonuçla zirve karıştı. Hırvatistan 8 puanla birinci sırada yer alırken Macaristan ve Türkiye 7 puanla 2-3. dereceleri paylaşıyorlar. 6 puanda yer alan üç takımın olması son iki turda âdeta kıran kırana bir mücadele olacağının habercisi gibi görünüyor. Türkiye'nin bugünkü rakibi birinci sıradaki Hırvatistan. Kızlar ise dün İskoçya'yı 2-0 yendiler ve bugün şampiyonada birinci sırada bulunan Sırbistan-1 ile karşılaşıyorlar. Şu anda kızlarımız da şampiyonada dördüncü sırada bulunuyorlar.

Altıncı turda genel takımımız Hırvatistan karşısında 2-1 öndeyken Mustafa Yılmaz IM Saric karşısında beraberliğe yakın olduğu kale finalini kaybedince maç 2-2 sona erdi. Son tura girerken Hırvatistan ve Macaristan 9 puanla 1-2.dereceleri paylaşırken, 8 puanlı Türkiye, Bulgaristan ve Sırbistan-2 takımları da ilk üç mücadelesi veriyorlar. Türkiye bugün Sırbistan-1'i yenen Sırbistan-2 ile karşılaşacak.

Kızlar ise bir diğer birinci masa mücadelemizde tura girerken Sırbistan-1 takımın 1.5-0.5 yenerek  8 puana ulaştılar. Bununla birlikte hem Romanya hem Karadağ maçlarını kazanınca son tura Romanya 10 puanla birinci, Karadağ ve Sırbistan-1 takımları 9'ar puanla 2-3. ve Türkiye ise 8 puanla dördüncü sırada girdi. Türkiye bugün 9 puanlı Karadağ ile oynuyor ve takımımız madalya kazanırsa bu sene Türkiye bir madalya daha kazanmış olacak.