Mobile menu

Kahraman Olgaç 9. Anma Turnuvası Adana’da Başladı

img 1868Türkiye Satranç Federasyonu Onursal Başkanı Kahraman Olgaç'ı Anma Satranç Turnuvası, 22 Mayıs 2017 tarihinde Kahraman Olgaç Satranç Merkezi'nde başladı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, TSF Başkanı Gülkız Tulay, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Haznedaroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, TSF Onur Kurulu Üyesi Tahsin Aktar, TSF Adana İl Temsilcisi Yalçın Gergeroğlu, Adana satranç ailesi ve Çukurovalılar katıldı.

TSF Başkanı Tulay, açılış töreninde bir konuşma yaparak, sekiz yıl önce aramızdan ayrılan, Türk satrancının kıymetli hocası Kahraman Olgaç'ı saygı ve şükranla andığını belirtti. Adana ilinin Türk satrancında çok önemli bir yeri olduğunu belirten Tulay, Çukurova Belediyesi tarafından hizmete sunulan Kahraman Olgaç Satranç Merkezi ile bu önemin taçlandığını ifade etti ve katkıları dolayısı ile Belediye Başkanı Soner Çetin'e teşekkür etti.

Tulay'ın ardından konuşma yapan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ise, satrancın muhakeme ve düşünce gücünü geliştiren değerli bir spor olduğunu belirterek tüm velilere çocuklarını satranç sporuna yönlendirmeleri tavsiyesinde bulundu. Çetin, satranç merkezinin Adanalı satranç severlere kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, turnuvada yarışacak tüm sporculara başarı dileklerini sundu.

Açılış konuşmalarının ardından Başkan Tulay ve protokol üyeleri, ayrıca yaklaşık 70 yıldır çeşitli şekillerde Türk satrancına hizmet etmiş, usta sporcular yetiştirmiş Adanalı satranççı Mehmet Emin Güzelsoy'a da bir teşekkür plaketi takdim etti.

Turnuvanın ilk turu, protokol üyelerinin sembolik açılış hamlesinin ardından bugün başladı.

Turnuvayı takip etmek için tıklayınız.

img 1868

img 1859

img 1812

img 1873