Mobile menu

Nahçıvan Açık Tamamlandı

merte3 farklı kategoride 300'e yakın sporcunun yarıştığı ve 3-11 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen Nahçıvan Açık Satranç Turnuvası son tur karşılaşmalarının ardından sona erdi. Büyük bir heyecan ile geçen maçların ardından şampiyon sürpriz bir şekilde Ukraynalı IM Valeriy Grinev oldu.

Son turda 1. masada geçen senenin şampiyonu GM Eltaj Safarli (2668) ile IM Valeriy Grinev (2414) karşı karşıya geldi. GM Safarli'nin Beyaz taşların avantajını kullanıp bu sene de şampiyonluğa uzanması beklenirken sürpriz bir şekilde rakibine mağlup oldu ve IM Grinev 7 puan ile turnuvayı birçok kuvvetli büyükustanın önünde şampiyon olarak tamamladı.

2. masada ise Rus GM Sergey Volkov (2617) ile Belçikalı GM Vadim Malakhatko (2487) karşılaştı. İki tarafında risk almadığı maç 13 hamle sonucunda beraberlik ile tamamlandı. Böylece turnuvada ikinciliği ise 6.5 puan GM Malakhatko kazanmayı başardı. Azeri IM Misratdin Iskandarov ise son 2 turda aldığı galibiyet sonucu 6.5 puana ulaştı ve averaj farkı ile üçüncü oldu.

 

Turnuvada ülkemiz adına yarışan son Türkiye Şampiyonu IM Mert Erdoğdu ise turnuvayı namağlup bir şekilde 5.5 puan ile 11. sırada tamamladı. Sporcumuz ayrıca bu performansı ile turnuvayı +2.8 Elo kazancı ile tamamladı.

Final Sıralaması

Haber: Mert Tırak