Mobile menu

Kulüpler Şampiyonası'nın Ardından

Geleceği Kazanmak

2007 Türkiye Kulüpler Şampiyonası her sene daha da güçleniyor ve her sene daha da büyüyen bir organizasyon oluyor. Her yaştan, Türkiye'nin dört bir yanından gelen satranç sporcuları, şampiyonada yarıştılar. Bu sene şampiyonada aynı zamanda sporcu olarak da yer alan Basın Koordinatörü Özgür Akman, Konya'da şampiyonanın en genç sporcusu olan Selva Ağun'u tanıma fırsatı buldu.

Mart 1999 doğumlu bu minik sporcumuzun hikayesi, birçok minik sporcumuzun yani geleceğimizin hikayesi. Selva hakkında daha fazla bilgi edinmek için haberin devamına tıklayınız.

Selva Ağun Geleceği Kazanıyor, Siz de Kazanmak İstemez misiniz?

Adapazarı doğumlu Selva AĞUN yaklaşık 1,5 yıl önce satranç öğrendi ve son bir senedir Foça'daki milli takım kampında da yer alan antrenörlerimizden Ziya AHMEDOV ile birlikte çalışıyor. Kemer'deki Yaş Grupları Türkiye Şampiyonası'nda başarılı olarak 8 Yaş Altı Satranç Şöleni'nde final grubunda oynamaya hak kazandı. Bu yarışmada da başarılı oldu ve 17-29 Kasım 2007 tarihleri arasında yine Kemer'de düzenlenecek olan Dünya Yaş Grupları Şampiyonası'nda Türkiye adına oynama hakkı kazandı.

Şampiyonadaki 930 sporcunun en genci olan bu küçük kız, yaşına aldırmadan 16 yaş altı bayanlar masasında yedi oyunda beş puan aldı. 12 yaş altı kızlar grubunda Türkiye Şampiyonu olan Ayça Fatma Durmaz'a karşı başa baş bir oyun sergiledi ve onunla berabere kaldı. Son maçında bayan masada oynayan Ağun rakibini elinden kaçırınca çok üzüldü.

Halbuki üzülmesine gerek yok, satrancı seven diğer arkadaşlarıyla birlikte minik sporcularımızın hepsi geleceği kazanıyorlar.