Mobile menu

Okulların Final Mücadelesi Başladı

img 11766Spor Genel Müdür Müdürlüğü tarafından Türkiye Satranç Federasyonu ve Ana Sponsoru Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla düzenlenen Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği 3 Mayıs 2017 tarihinde Avanos Atatürk Spor Salonu'nda başladı.

Satranç Türkiye Birinciliği açılış töreni; Nevşehir Valisi İlhan Aktaş, Avanos Kaymakamı Muhammed Sait Baytok, Gençlik Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, , Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Avanos Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kerem Yılmaz, TSF Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer, Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Şifaver, Nevşehir Okul Sporları Şube Müdürü Aslan Uçar, Okul Sporları Şefi Hüseyin Karatut, TSF Nevşehir İl Temsilcisi Birsen Babacan Çengel, antrenörler, öğretmenler, veliler ve sporcuların katılımıyla, büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Törende konuşma yapan Avanos Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kerem Yılmaz, bu çapta büyük bir organizasyonun ilçelerinde gerçekleşmesinden ve sporcuları ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını belirterek tüm yarışmacılara başarılar diledi.

TSF Başkanı Gülkız Tulay, konuşmasına mahalli ve grup yarışmalarına katılıp finalde yarışma hakkı kazanan ancak geçtiğimiz günlerde elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden Manisa Kocatürk Koleji 7. sınıf öğrencisi Görkem Çakır'ı anarak başladı ve ailesine tekrar başsağlığı dileklerini iletti.

img 1154Okulların ve öğrencilerin satrançla iç içe olduğu bir atmosfer içinde olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Tulay konuşmasına şöyle devam etti:

"Sporun altyapısının en önemli kaynağı olan okullarımızda satrancın yaygınlaştırılması, bu konuda faaliyet ve projeler oluşturulmasını çok önemsiyoruz. Çünkü Atatürk'ün ifade ettiği gibi zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı bir neslin yetişmesi için sporun bütün alanlarında çalışmaya ve daha fazla sporcu yetiştirmeye ihtiyacımız var. Ne mutlu ki Türkiye Satranç Federasyonu olarak bugün lisanslı sporcu sayısı ile tüm spor branşlarını geride bırakmanın gururunu yaşıyoruz. 2012 yılında 189 bin olan lisanslı sporcu sayısı, bugün 800 binlere dayandı... Türkiye Satranç Federasyonu olarak ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası ile yürüttüğümüz proje gereği 18 bin okulda satranç sınıfları açtık ve açmaya da devam ediyoruz. Okullarda ve birçok platformda yürüttüğümüz projelerle, Türkiye'nin 81 ilinden ulusal ve uluslararası turnuvalara katılabilecek satranç sporcusu yetişiyor. Yeni başarı öykülerine imza atıyor, çocuklarımız, gençlerimiz.. Daha birkaç gün önce Dünya Okullar Satranç şampiyonasında yarışan sporcularımız Romanya'yı istiklal marşımız ile inlettiler."

İllerde ve bölgelerde yarışıp finale yükselen takım ve sporculara başarılar dileyen Tulay, yarışmanın gerçekleşmesi konusunda sunduğu destekten ötürü TSF ana sponsoru Türkiye İş Bankası'na teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

81 ilde gerçekleşen mahalli yarışmaların ardından Antalya, Düzce, Erzurum, Nevşehir, Samsun ve Şanlıurfa illerinde düzenlenen grup yarışmalarında finale yükselen 121 okul takımı ve 594 sporcunun; Minikler, Küçükler, Yıldızlar ve Gençler genel ve kızlar kategorilerinde yarışı 7 tur sürecek ve 6 Mayıs Cumartesi günü sona erecek.

Yarışma Sayfası

img 1074

img 1079

img 1117

img 1136img 1141

img 1176

img 1186

img 1191

img 1194