Mobile menu

TSF Kolombiya'da

 

Bugün panelde 16 ülke delegasyonuna konuşma yapan Koral, yoğun ilgi gördü. Dünya yaş grupları ile ilgili tanıtımın ardından sorulara cevap verdi.

Öğlenden sonraki turu izlemeye Medellin Belediye Başkanı Sergio Fajardo VALDERRAMA geldi. Valderrama turnuva salonunda gezerken küçük bir kız çocuğu kendisine ''Siz Türk müsünüz?'' diye sorunca oldukça sıcak bir konuşma başladı. Federasyon flamasını takdim eden Koral ile kısa bir görüşme yapan Valderrama, Dünya yaş gruplarına katılımın çok fazla olacağını ve Türkiye'yi yine ziyarete geleceğini belirtti.

 

Pan American Gençlik Festivaline 16 ülke (Kolombiya, Brezilya, Arjantin, Barbados, Porto Riko, Bolivya, Şili, Kostarika, Ekvador, El Salvador, Guatemala, Meksika, Peru, Trinidad Tobago, Venezuela, Uruguay)'den 255 kız ve 442 erkek toplam 677 sporcu 7 kategoride ( 6, 8, 10, 12, 14 ,16,18) katılıyor.

Festival sayfaları

http://www.ajedrezpanamericano.blogspot.com/

http://www.panamericanomedellin2007.com/

Resimler

Türkiye Satranç Federasyonu Turnuvalar Koordinatörü Abdurrahman Koral, Medellin - Kolombiya'da organize edilen Pan American Youth Festivalinde Dünya Yaş Gruplarının tanıtımını yapıyor. Kıtasal Başkan Jorge VEGA ile ilk görüşmelerini yapan Koral'a sıcak bir karşılamada bulundular. 6 temmuz'da yapılacak konferansta konuşma yapacak olan Koral ikili görüşmelerine başladı.

Tek turun olduğu bugün delegelerle geziye katılan Koral, Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası ile ilgili soruları yanıtladı. Büyük ilgi gören Koral, Meksika, Kostarika, Barbados, Şili, Guatemala, Peru, Trinidad Tobago, Porto Riko, Uruguay, El Salvador ve Arjantin delegeleri ile görüştü. Delegelere, Dünya yaş gruplarının broşürünü, Federasyonumuzun flamasını ve rozetini verdi.  

Bugün bir gazeteye ve TV'ye ropörtaj veren Koral,  birde radyo programına konuk oldu. Antalya'da organize edilecek Dünya yaş gruplarının konaklama, organizasyon ve akreditasyonla ilgili Venezuela, Kolombiya, Ekvador, Brezilya ve Bolivya delegelerine açıklamalarda bulundu.

Türkiye denince ilk tepkileri, "Ali burada mı?" oldu.  Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokolun sonucunun Latin Amerika Ülkeleri tarafından takip edilmesi, Türkiye Satranç Federasyonu'nun etkisinin buralara kadar ulaşmış olduğunun bir kanıtı.