Mobile menu

TSF-TODAİE İşbirliği

 

   

Kamu Yönetiminin Dev Satranç Hamlesi  

Türkiye Satranç Federasyonu bir ilke daha imza atarak, yüksek lisans ve doktora seviyesinde kamu personeli yetiştiren akademik bir kurum olan Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü(TODAİE) ile bugün TODAİE Binasında bir işbirliği protokolü imzalandı. İmza töreninde TSF'yi Başkan Ali Nihat Yazıcı ve Başkanvekili Murat Kul , TODAİE'yi ise Genel Müdür Prof.Dr. Turgay Ergun ve Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr.Oya Çitçi temsil ettiler.

İmza töreni ve yapılan anlaşmanın kapsamı hakkında detaylı bilgilerin yanı sıra TODAİE hakkında daha fazla bilgi edinmek için haberin devamına tıklayınız.

TODAİE Ana Sayfa       Fotoğraf Galerisi       Protokol Metni

 TSF - TODAİE İşbirliği

İmza töreninden bir görüntü. Soldan Sağa: TSF Başkanvekili Murat Kul, TSF Başkanı Ali Nihat Yazıcı, TODAİE Genel Müdürü Prof.Dr. Turgay Ergun, Genel Müdür Yardımcısı Doç.Dr.Oya Çitçi

İki kurum arasında işbirliği yapılmasını amaçlayan bu protokol kapsamında, TODAİE'de satranç turnuvaları düzenlenecek. Ayrıca satranç dersleri verilecek ve usta satranççılarımız satranç hakkında konuşmalar yapacaklar. Bu protokol ile yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim veren ve üst düzey bürokratlar yetiştiren bu köklü kurumumuzda satranç eğitimi verilmesi ve satranç kültürünün yerleşmesi hedefleniyor.

  

TSF Başkanı Ali Nihat Yazıcı ve TODAİE Genel Müdürü Prof.Dr. Turgay Ergun basın mensuplarına hem protokolün kapsamını anlattılar hem de temsil ettikleri kurumlar hakkında genel bilgiler verdiler.

TODAİE Genel Müdürü Prof. Dr. Turgay Ergun ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı arasında imzalanan protokolde iki kurum arasında işbirliği yapılmasını hedefliyor. Buna göre, TODAİE'de TSF'nin desteğiyle satranç turnuvaları düzenlenecek. Ayrıca, TODAİE öğrencilerine en seçkin antrenörlerimiz tarafından temel ve ileri düzeyde satranç dersleri verilecektir. İmza töreninden sonra söz alan TSF Başkanı Yazıcı, satrancın Türkiye'de en yaygın spor olduğunu belirtip, satrancın eğitimle olan ilişkisine ve mantık yürütmeye dayandığına değinerek, TODAİE'deki öğrencilerin eğitimine satrancın katkısı olacağına inandığını ifade etti. TODAİE Genel Müdürü Prof.Ergun ise "Öğrencilerimizin gelecekte doğru kararlar vermesine, verilecek olan satranç eğitiminin katkıda bulunacağına inanıyoruz" diye konuştu.

 

Ali Nihat Yazıcı ve Prof. Turgay Ergun anlaşma imzalanmadan önce satranç oynadılar.

TODAİE

TODAİE, yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitim veren, kamu görevlilerinin yönetim bilimi alanında uzmanlaşmasını sağlayan ve kamu yönetiminde orta ve üst düzey yönetici yetiştirmeyi amaçlayan bir akademik kurumdur.

Kamu Yönetimi alanında Türkiye'nin en önemli akademik merkezlerinden olan TODAİE hem yüksek lisans hem de doktora seviyesinde eğitim vermektedir. Programlara katılabilmek için yaş sınırı 45'tir. Tüm kamu görevlileri bu eğitimden faydalanabilir ve öğrenciler çalıştıkları kamu kuruluşu tarafından maaşlı ve izinli sayılırlar. Kamu Yönetimi Yüksek Lisans programının yanı sıra Kolluk Yönetimi Yüksek Lisans Programı, Adalet Yönetimi Yüksek Lisans Programı ve Eğitim Yönetimi Yüksek Lisans Programı da bulunmaktadır. Adaylar gerekli koşulları yerine getirmenin yanı sıra yazılı ve sözlü sınavlara girdikten sonra seçilirler. Daha fazla bilgi için yukarıdaki TODAİE Ana Sayfa linkine tıklayınız.