Mobile menu

Reykjavik Açık’ta Mücadele Sürüyor

reykjavik1732. Reykavik Açık Satranç Turnuvası'nda bugün oynanan 4. tur karşılaşmaları ile devam edildi. Zorlu eşleşmelerin yer aldığı günde, temsilcilerimizden GM Mustafa Yılmaz ve GM Emre Can günü galibiyet ile kapatırken, ilk defa yeni unvanı ile bir turnuvada boy gösteren GM Burak Fırat yarım puan ile yetinmek zorunda kaldı. IM Oğulcan Kanmazalp ise turnuvadaki ilk yenilgisini alarak 5. tur öncesi 2.5 puanda kaldı.

Dubai'deki başarısının hemen ardından, Avrupa'nın bu en önemli açık turnuvalarından birinde de boy gösteren GM Mustafa Yılmaz, 3. turda Hint satrancı'nın gelecekteki en önemli yeteneklerinden FM Nihal Sarin ile berabere kalırken, 4. turunda Amerika Birleşik Devletleri'nden IM Justin Sarkar'ı siyah taşlarla mağlup ederek 3.5 puana ulaştı.

Dubai'nin bir diğer başarılı ismi GM Emre Can ise, 3. turda aldığı şanssız yenilginin ardından, 4. turda ev sahibi ülkenin en önemli kadın sporcusu WGM Lenka Ptacnikova'yı mağlup ederek 3 puana ulaştı. 10 tur sürecek bu uzun mücadelenin 5. turunda GM Can'ın rakibi ise IM Dorsa Derakhshani olacak.

24 Mart'ta unvanı onaylanarak Türkiye'nin 11. Büyükustası olan Burak Fırat ise, ilk 2 turundaki galibiyetinin ardından GM Baadur Jobava ve IM Leon Piasetski ile berabere kalarak 3 puana ulaştı. Yenilgisiz serisini sürdüren GM Fırat'ın 5. turdaki rakibi ise Kanadalı Michael Kleinman olacak.

Normlarını tamamlayanan ve büyükusta unvanı için 2500 Elo'ya ulaşmayı bekleyen IM Oğulcan Kanmazalp ise, turnuvadaki ilk yenilgisini 3 numaralı seri başı GM Baadur Jobava'ya karşı aldı. Son dönemindeki başarılı performansı ile yeniden 2450 Elo'nun üzerine çıkan IM Kanmazalp, 5. turda ise ev sahibi ülkenin sporcusu FM Askell Karason ile karşılaşacak.

Turnuvada ilk 4 turun sonunda tam puanlı 5 isim kalırken, dünyaca ünlü turnuvanın 1 numaralı seri başı GM Anish Giri de bu isimler arasında ismini yazdırdı. GM Giri ile beraber İngiliz GM Gawain Jones, İsveçli GM Nils Grandelius ve iki Hintli sporcu GM Santosh Gujrathi Vidit ile Abhijeet Gupta liderliği paylaşan isimler oldular.

Yarın TSİ 18.00'de başlayacak 5. tur karşılaşmalarında tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz.


IM Justin Sarkar – GM Mustafa Yılmaz
Reykjavik Açık Satranç Turnuvası (4)

reykjavik417

33... Kxb4! (34. Vxb4 Kxc2+ 35. Şb1 Kb2+ +-)
34. Şxa3 Fc5 35. Şa2 Kcb8 36. c3 K4b6
37. g4 h6 38. Kc1 a3 39. Vd1 Kb2+ 40. Şa1 a2 0-1

 

Chess-Results

Haber: Anıl Şengün