Mobile menu

2017 Avrupa Kadınlar Şampiyonası’nda Heyecan Devam Ediyor!

img 9820Riga'da üst sıralarda büyük heyecan devam ediyor. Yedinci tur sonrası birinciliği 5,5 puanla Dzagnidze, Goryaçkina, Danielian ve Pustovoitova paylaşıyor. Hemen onların arkasında 5 puanlı grupta ise altıncı tur Dzagnidze'ye kaybetse de hemen arkasından WFM Sazonova'yı yenerek toparlayan sporcumuz Ekaterina Atalık yer alıyor. Sazonova'dan sonra daha önce Kübra'nın oynayıp kaybettiği bir başka isim olan kadın satrancının kuvvetli ismi GM Hoang ile sekizinci turda oynayacak oyuncumuzun yine kazanacağını umuyoruz.

Sekizinci tura 4 puanla giren iki satranççımızdan WGM Yıldız altıncı turda daha önce Zherebtsova'ya kaybettiği Nimzo-Hint'in Petrosyan Varyantı'nı tekrarlayan Yunan WIM Pavlidou'ya hazırlığı sayesinde şans tanımayarak rahatça kazandıktan sonra yedinci turda Litvanyalı WIM Zaksaite'ye karşı vezir kırışımına izin verince ters renkli filler nedeniyle berabere bir oyunsonuna girmek zorunda kaldı ve yarım puanla yetindi. Betül bu tur Polonyalı WIM Kantane ile oynayacak.

Dört puanlı diğer oyuncumuz ise turnuvanın bizim adımıza şu ana kadar en başarılı isimlerinden Khayala Isgandarova. Altıncı turda zayıf Letonyalı Maklakova'yı yenen oyuncumuz yedinci turda ise bu sefer Belaruslu Olga Badelka'yı baştan sona üstün götürdüğü bir oyunla mağlup etmeyi başardı ve üst üste iki galibiyetle 4 puana ulaşmış oldu. Khayala'nın bu tur rakibi kuvvetli RUS IM Çaroçkina.

Yedinci tur sonunda 3,5 puanlı tek oyuncumuz WGM Kübra Öztürk. Altıncı turda siyah taşlarla Breyer'de örnek bir parti kazanan Kübra, yedinci turda rakibinin iyi hazırlığına bir çare bulamayarak erken kırışmalarla berabereye razı oldu. Kübra bu tur Litvanyalı IM Daulyte ile oynuyor.

WFM Sinem Çağla Gündoğan başarılı bir performansa sahip isimlerden. Oyuncumuz altıncı tur İtalyan Movileanu'ya kazandıktan sonra yedinci turda İspanyol WGM Calzetta'ya kaybetti. Şu ana kadar çift sayılı turları kazanan oyuncumuzun bu tur da kazanacağını düşünüyorum. Yedinci tur sonu itibariyle 91 ELO kazanan Sinem Çağla umarız ki turnuva sonuna kadar bu sayıyı daha da artıracak.

Listenin daha alt sıralarına indiğimizde ise 2,5 puanda oyuncularımız WFM Çağlar ve WCM Arda ile 2 puanda Ece Özbay'ı görüyoruz. Her ne kadar daha fazlasını yapabilecek yetenekte olsalar da özellikle WCM Arda'nın hemen hemen her tur 2250+ isimlerle eşleştiğini ve turnuvanın ne kadar kuvvetli olduğunu göz ardı etmememiz lazım. Yine de daha dört tur var ve dört tur bir turnuvayı sizin adınıza harika veya kötü kılmak için gayet yeterli bir süre.

Şampiyonada Salı günü boş gün. Oyuncular dinlenip Riga'yı gezme fırsatı bulduktan sonra mücadeleye Çarşamba TSİ 15.00'de başlayacak sekizinci tur ile devam edilecek. Canlı yayının hile riskini azaltma adına 15 dakika gecikmeyle başladığını hatırlatalım. Bütün oyuncularımıza başarılar!

 

Haber: Tarık Selbes

Turnuva Sayfası - Eşlendirme-Sonuç

 

womens-chess-horizontalav.bireysel kadinlar17