Mobile menu

5. Tur Sonrası Lider Goryaçkina!

dsc 2786Letonya'da beşinci tur da geride kalırken, 3,5 puanlı diğer oyuncuların berabere yapması neticesinde Azeri WGM Zeinab Mamedyarova'yı Carlsen'in Karyakin'e karşı şampiyonluk maçında oynadığı Zukertort Sistemi'nde şaşılası derecede kolay bir şekilde alt eden Goryaçkina tek başına liderliği ele geçirdi. 3,5 puanlı oyuncular arasında olan Ekaterina Atalık, Mariya Muzychuk'a karşı sağlam oynadı ve partiden yarım puanla ayrılarak zirvenin hemen arkasında takibini sürdürüyor. IM Atalık'ın bu tur rakibi kadın satrancının en büyük isimlerinden Gürcü GM Nana Dzagnidze. Oyuncumuzun bu turdan da puanla çıkacağına inanıyor ve başarılar diliyoruz!

2 puanla tura giren satranççılarımız WGM Öztürk, WIM Isgandarova ve WCM Arda ve WCM Gündoğan arasından turdan puanla ayrılan maalesef tek isim WFM Travkina'yla berabere kalan Çağıl Irmak Arda oldu. Önceki turun haberinde Khayala Isgandarova'nın Fransız rüyası devam ediyor demiştik ancak nazarımız değmiş olacak ki bu sefer aynı açılışın beyaz tarafında yer alan satranççımız filinin hapsolmasına izin vererek partiyi kötü bir şekilde kaybetti. WGM Öztürk ise iyi bir turnuva geçirdiğini söylediğimiz Sazonova'ya karşı bulduğu ilginç 19.g5!? Ah5 ve sonrasında f5 fikrini 20...Ag3'ten çekinmeyip hemen oynasaydı aktif bir konum elde edecekti ama 20. Kh2? tempo kaybı Rus satranççının piyon önde kalmasına yol açınca Kübra maalesef rakibine teslim olmak durumunda kaldı.

Ece Özbay günün kaybeden bir başka ismi olurken bu turda ülkemiz adına birer puan getiren eşleşmeler WGM Yıldız-WFM Hapala ve WFM Çağlar-Vainovska oldu. Böylece WGM Betül Cemre Yıldız 2,5 puana, WFM Çağlar ise 2 puana yükselmiş oldular. Her iki sporcumuzu da tebrik ediyoruz.

Şampiyonada altıncı tur TSİ 15.00'de başlayacak. Oyuncularımıza başarılar!

 

Haber: Tarık Selbes

Turnuva Sayfası - Eşlendirme-Sonuç

 

womens-chess-horizontalav.bireysel kadinlar17