Mobile menu

IM Atalık 4. Tur Sonunda Zirveyi Paylaşıyor!

dsc 2587Riga'da dördüncü tur da sona ererken Dzagnidze-Anna Muzychuk eşleşmesinin berabere bitmesiyle turnuvada tam puanlı oyuncu kalmadı. 3,5 puanla zirveyi paylaşan 6 satranççı arasında ise tanıdık bir isim göze çarpıyor: IM Ekaterina Atalık! Sporcumuz bu turda bir Anti-Meran partisinde FM Brunello'nun açılışta 11...e5?? oynayarak yaptığı büyük hatayı (11...dxe4 doğru hamle) kusursuz bir şekilde değerlendirerek güzel bir minyatüre imza attı ve böylece beşinci tura girerken zirvede yer almayı başardı. 2006 Avrupa Kadınlar Şampiyonu olan Atalık'ın bu tur rakibi ise 2015 Dünya Kadınlar Şampiyonu Mariya Muzychuk. Şampiyonların mücadelesinde IM Atalık'a başarılar diliyoruz!

Turun ülkemiz adına bir diğer güzel sonucu WCM Arda'dan geldi. Şahriyar Mamedyarov'un kardeşi WGM Türkan Mamedyarova'ya karşı Vezir-Hint'te nefes aldırmayan oyuncumuz, merkezdeki geçer piyonlarını metodik bir şekilde sürerek oldukça rahat bir galibiyet elde etti. Üst üste iki galibiyetin ardından Çağıl Irmak Arda WFM Travkina karşısında serisini üçe çıkarmaya çalışacak.

Bir diğer Azeri satranççı WFM Beydullayeva ile eşleşen Kübra Öztürk de günün kazanan isimleri arasındaydı. Oyuncumuz erken kırışmalara giden rakibini cezalandırdı ve puanını ikiye çıkarttı. Kübra'ya bu tur, iyi bir turnuva geçiren WFM Sazonova'ya karşı favori olduğu eşleşmede bol şans!

Fransız rüyası devam eden WIM Khayala Isgandarova, Fransız Açılışı'nda elde ettiği IM Vega galibiyetinin ardından bu sefer güçlü rakibi Sophie Milliet karşısında beraberliğe uzandı ve puanını ikiye yükselten bir diğer isim oldu. Khayala'yı tebrik ediyor, başarılı performansının devamını diliyoruz.

Genç satranççılarımız WCM Sinem Çağla Gündoğan ve WCM Ece Özbay'ın dördüncü turda iyi iş çıkarttıklarını söyleyebiliriz. Gündoğan, WFM Exler'i siyah taşlarla yenip puanını ikiye çıkartmayı başarırken Ece de WFM Olde ile berabere kalarak puanını bire yükseltti.

Genel olarak başarılı geçen bir günün kaybedenleri ise WGM Betül Cemre Yıldız ve WFM Çağlar oldular. Rus WFM Zherebtsova karşısında inisiyatifi rakibine veren Betül kalite fedası fırsatını kaçırınca rakibinin atağına boyun eğdi. Oyuncumuz beşinci tura 1,5 puanla giriyor. WFM Sıla Çağlar ise güçlü Mkrtchian'a karşı son derece ilginç bir oyunda taş fedası yaptı ancak sonuçta kayıp bir finale girmek zorunda kaldı. Sıla Çağlar'ın bu tur öncesi puanı 1.

Turnuvada beşinci tur TSİ 15.00'de oynanacak. Birinci masadaki Atalık-Muzychuk partisini kaçırmayın! Bütün oyuncularımıza başarılar!

Haber: Tarık Selbes

Turnuva Sayfası - Eşlendirme-Sonuç

 

womens-chess-horizontalav.bireysel kadinlar17