Mobile menu

Riga’da Üçüncü Tur

img 9475-630x420Riga'da çekişmeli mücadele son hızıyla sürüyor. Üçüncü tur sonunda tam puana sahip tek isim Petra Papp'ı çok rahat bir şekilde geçmeyi başaran Gürcü GM Nana Dzagnidze. Onu WIM Fataliyeva ile zor bir İskoç finalinde berabere yapan sporcumuz Ekaterina Atalık'ın da aralarında bulunduğu 2.5 puanlı 25 satranççı izliyor. Umarız ki IM Atalık zirve takibini bu tur İtalyan GM Sabino Brunello'nun kardeşi Marina Brunello karşısında alacağı bir galibiyetle sürdürecek ve zirvede yavaş yavaş oluşmaya başlayan grubun içerisinde kendine yer bulacak.

Diğer oyuncularımıza gelirsek Riga'daki Perşembe gününün bizim açımızdan kötü geçtiğini söyleyebiliriz. Turun ülkemiz adına tek galibiyeti WCM Arda'dan Letonyalı Vainovska karşısında geldi. Böylece genç sporcumuz turnuvadaki ilk puanını almış oldu. Betül Cemre Yıldız ise WIM Balaian karşısında kazanç şanslarının olduğu bir oyunsonunda acele bir 45.f5 piyon sürüşü sonrası rakibinin 47...Fd7! hamlesini gözden kaçırdı ve berabereye razı olmak durumunda kaldı. Betül, Olga Zimina'ya kaybeden Khayala Isgandarova ile birlikte 1.5 puana sahip. Bu tur kaybeden WGM Öztürk, WFM Çağlar ve WCM Gündoğan 1, WCM Özbay ise ½ puanda kaldılar.

İsviçre Sistemi bir tahterevalli gibi kazanınca daha kuvvetli kaybedince daha zayıf rakipler karşınıza çıkarır ama Avrupa Şampiyonası gibi zorluk seviyesi üst düzey bir turnuvada kaybetseniz bile rahatlama şansı yok. Bu tur kaybeden WFM Çağlar'ın IM Mkrtchian (2425) ile eşleşmesi de buna güzel bir örnek. Böyle bir turnuvada oynamak bir satranç oyuncusu için en keyifli deneyimlerden biridir. Oyuncularımızın turnuvanın tadını çıkararak oynamalarını ve moral bozmadan tahta başında kuvvetli bir rakibe karşı düşünmenin ve mücadele etmenin hazzını yaşamalarını naçizane salık veriyor, hepsine başarılar diliyoruz.

TSİ 15.00'de başlayacak dördüncü turda Atalık-Brunello, Zherebtsova-Yıldız, Milliet-Isgandarova ve Mkrtchian-Çağlar canlı yayınlanacak. Bu oyunları ve elbette ilk masadaki kritik Dzagnidze-Anna Muzychuk eşleşmesini kaçırmayın!

 

Haber: Tarık Selbes

Turnuva Sayfası - Eşlendirme-Sonuç

 

dsc 3569-1021x580

riga117

womens-chess-horizontal

av.bireysel kadinlar17