Mobile menu

IM Atalık Kayıpsız Devam Ediyor!

img 9050-629x420İkinci turu tamamlanan 2017 Avrupa Kadınlar Şampiyonası'nda sporcumuz IM Atalık iki puanla üçüncü tur öncesi birinciliği paylaşıyor. Romen WGM Cosma'yı eşit bir oyunsonunda harika bir şekilde yenen Atalık, bu tur Azeri WIM Fataliyeva karşısında siyah taşlarla mücadele edecek. Oyuncumuza başarılar diliyor dördüncü tura da kayıpsız girmesini diliyoruz.

Turnuvadaki bir diğer başarılı performans da Khayala Isgandarova'ya ait. İlk tur IM Gaponenko ile berabere kalan Khayala, bu turda ise İspanyol IM Vega Gutierrez'i siyah taşlarla açılıştan üstünlükle çıktığı oyunda yenmesini bildi. WIM Isgandarova'nın üçüncü turdaki rakibi ise yine kuvvetli bir IM: Olga Zimina.

İkinci turdaki elbette bizim açımızdan en zorlu eşleşme Mariya Muzychuk-Betül Cemre Yıldız eşleşmesiydi. Kırışmalı Slav'da taşlarını Betül'e göre daha uyumlu koymayı başaran Muzychuk, partiyi güzel ve öğretici bir f4-f5 fikriyle lehine sonuçlandırdı. Ablası Anna ile beraber turnuvanın favorisi olan 2015 Dünya Kadınlar Şampiyonu Mariya Muzychuk karşısında mağlubiyet normal sayılabilecek bir sonuç kuşkusuz. Betül'ün bu tur WIM Balaian'a kazanarak tekrar üst masalara çıkmasını diliyoruz.

İlk tur IM Vajda'yla berabere kalarak başarılı bir sonuç alan WCM Özbay, IM Arabidze karşısında bir Sicilya partisinde yenilmekten kurtulamadı. Scheveningen formasyonuna karşı oynamak hiç kolay değil ve biraz deneyim gerektiriyor açıkçası, bu parti de o anlamda Ece için öğretici olmuş olmalı. Ece'nin bu tur rakibi Polonyalı Katarzyna Toma.

İlk turda puan alamayan oyuncularımızdan WGM Kübra Öztürk ev sahibi ülkede Letonya'dan Parhomenko'yu siyah taşlarla yenerek ilk puanını aldı ve böylece tekrar üst masalara yükseldi. Bu tur rakibi ise gerçekten zorlu: Vietnam asıllı Macar GM Hoang. Ancak Kübra gününde olursa bu turnuvada herkese karşı puan alabilecek kuvvette olan oyuncularımızdan, dolayısıyla Hoang için de işler hiç kolay değil!

Turun bizim adımıza diğer puanları ise WFM Çağlar ve WCM Gündoğan'dan geldi. Özellikle WCM Gündoğan'ın Estonyalı genç Narva'ya kazanması önemliydi. Üçüncü tura böylece birer puanla giren iki sporcumuza da zorlu rakipleri karşısında başarılar diliyoruz!

Son olarak turun eşleşme anlamındaki talihsiz ismi WCM Arda ilk turdaki WGM Kovanova mağlubiyetinin ardından bu sefer daha da zorlu bir rakiple Rus IM Kashlinskaya ile eşleşmişti. İlginç bir oyunda bazı şanslar elde etse de Çağıl Irmak Arda rakibine yenilerek üçüncü tura puansız girdi. Bu turda alacağı galibiyetle beraber turnuvada başarılı bir performans sergileyeceğine inanıyoruz.

Genel tabloya göz attığımızda ise ikinci turla beraber işlerin kızışmaya başlaştığını görüyoruz. Üst masalarda çok sayıda beraberlik göze çarparken, Batsiashvili ve Socko gibi isimlerin de kaybetmesi artık turnuvanın gerçek anlamda başladığını gösteriyor.

Turnuvanın üçüncü turu TSİ 15.00'de başlayacak. Bütün oyuncularımıza tekrar başarılar diliyoruz. İlk elli masanın canlı yayınlandığı turnuvada bu tur Atalık, Isgandarova, Öztürk, Yıldız ve Çağlar'ın oyunlarını izleyebilirsiniz.

Haber: Tarık Selbes

Turnuva Sayfası - Eşlendirme-Sonuç

dsc 3569-1021x580

riga117

womens-chess-horizontal

av.bireysel kadinlar17