Mobile menu

Kadın Ustalarımız Riga'da!

av.bireysel kadinlar172017 Avrupa Kadınlar Şampiyonası'nda ilk tur büyük sürprizler yaşanmadan sona erdi. Çoğu masada favori isimlerin kazandığı veya en azından kaybetmediği turda sporcularımız IM Atalık ve WGM Yıldız da tabloyu bozmadı ve reyting olarak üstün oldukları eşleşmeleri galibiyetle geçmesini bildiler.

Diğer masalarda ise oyuncularımız ilk turda reyting olarak daha kuvvetli rakiplerle eşleşti. WGM Öztürk, son zamanlarda yükselen grafiğiyle dikkat çeken ve turnuvanın favorileri arasında gösterebileceğimiz Gürcü IM Batsiashvili'ye uzun bir mücadelenin ardından maalesef mağlup oldu. Turun bizim adımıza belki de en güzel sonuçları WIM Isgandarova ve WCM Özbay'dan geldi. Khayala güçlü rakibi Ukraynalı IM Gaponenko (2416) ile berabere kalırken, Ece Özbay da tecrübeli IM Lazarne Vajda (2355) karşısında masadan yarım puanla ayrılmayı başardı. Diğer sporcularımız WFM Çağlar, WCM Arda ve WCM Gündoğan ise kuvvetli rakiplerine kaybederek ilk turu puansız kapattılar.

TSİ 15.00'te başlayacak ikinci turda tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz. Canlı izleme fırsatı bulacağınız GM Mariya Muzychuk-WGM Yıldız ve IM Atalık- WGM Cosma eşleşmelerini kaçırmamanızı öneririz.

 

Haber: Tarık Selbes

Turnuva Sayfası - Eşlendirme-Sonuç

 

dsc 3569-1021x580

riga117