Mobile menu

Kocaeli, Doğru Hamlede Buluşalım Projesine Satranç Sınıfları ile Devam Ediyor

img 0610Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile ilk kez 2013 yılında hayata geçen ve beş yıldır yüz binin üzerinde öğrenciyi satranç sporu ile tanıştıran "Doğru Hamlede Buluşalım" projesi, il genelinde açılan satranç sınıfları ile uygulanmaya devam ediyor.

Proje çerçevesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli ilinin 12 ilçesinde toplam 72 satranç sınıfı açılacak. Projenin ilk adımı olarak Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerinde faaliyet gösteren 13 okulda ise tam donanımlı satranç sınıfı açılarak hizmete sunuldu.

Kocaeli'de satranç sporunun tanıtılması, yaygınlaşması, başarılar sporcular kazanmasına çok önemli katkılar sağlayan proje çerçevesinde ayrıca satranç şampiyonası da organize edildi.

 

Doğru Hamlede Buluşalım projesi kapsamında düzenlenen 2017 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Satranç Şampiyonası 08-09 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleşti.

560 sporcunun yarıştığı ve il genelinde büyük ilgi gören şampiyonanın açılış töreni; Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Gebze Belediyesi Başkanı Adnan Köşker, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın, TSF Yönetim Kurulu Üyesi İslam Yücel, sporcular ve ailelerin katılımıyla gerçekleşti.

Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, satrancın zihinsel aktivitelerin geliştirilmesi için son derece faydalı bir spor olduğunu belirterek, erken yaşta satranca ilgi duyan çocukların kendilerini geleceğe daha iyi hazırlayacaklarını ifade etti. Özak, çok önceden beri Türk'lerde satranç hep varolmuş ve büyük komutanlar, hükümdarlar satranca önem vermişlerdir. Çünkü satranç sadece spor değil kendini geliştirme, muhakeme gücünü artırma aracıdır. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak bu sporu yıllardır destekliyoruz. Biz inanıyoruz ki çocuklarımız satrançla kendilerini geleceğe daha iyi hazırlayacaklar." dedi.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise, "İnsanı geliştiren satranca gerekli önemi veriyoruz. Büyükşehir Belediyesiyle beraber Gebze bölgesinde satranç sınıfları açıyoruz ve faaliyetlerimize durmaksızın devam edeceğiz" dedi.

Köşker'in ardından konuşmasını yapan TSF Başkanı Gülkız Tulay, "2013 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte başlattığımız Doğru Hamlede Buluşalım projesi bugün birçok belediyeye örnek oldu. Beş yıldan bu yana Kocaeli'de satranca olan ilgi her geçen gün artıyor. Yerel yönetimlerin desteği sporun yaygınlaşması için çok önemli. Projemiz hem Kocaeli'ne hem de ülkemize son derece başarılı sporcular kazandırdı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Belediyesi ile kurduğumuz satranç bağı ile projemizin yanı sıra son derece üst düzey sportif faaliyetler de hayata geçiriyoruz. İnşa ettiğimiz bu kıymetli birlikteliğin uzun yıllar, nice başarılı faaliyet ve proje ile devam etmesini diliyorum" dedi.

Şampiyonanın ödül töreninde dereceye öğrencilere fotoğraf makinesi, dizüstü bilgisayar, tablet, bisiklet, taşınabilir şarj aleti, kablosuz kulak üstü kulaklık gibi hediyeler de verildi.

Şampiyona sonunda en iyi dereceyi elde eden öğrencilerin okullarına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından laboratuvar, bilgisayar sınıfı ve kütüphane de açılacak.

kocaelisinif17

kocaeliturnuva17acilis

 

img 0610

img 0538