Mobile menu

Maraş Açık'ta Yarış Başladı

img 2896Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu ve Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen ve toplam 415 sporcunun yarışacağı 8. Uluslararası 5 Nisan Madalya Günü Satranç Turnuvası 4 Nisan 2017 tarihinde başladı.

Kahramanmaraş'a İstiklal Madalyası verilişinin 92. yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesince Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu ve Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası 5 Nisan Madalya Günü Satranç Turnuvası Kahramanmaraş'ta başladı.

Belarus, Ukrayna, Gürcistan, İran, Azerbaycan, Türkmenistan, Kosova, Bulgaristan ve Suriye ile Türkiye'nin çeşitli illerinden 415 sporcunun 9 tur boyunca yarışacağı turnuvanın açılış töreni Batıpark Spor Salonu'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Törende açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, "Türkiye Satranç Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün katkılarıyla bu yıl 8.'sini düzenlediğimiz 5 Nisan Madalya Günü 8. Uluslararası Satranç Turnuvası'na birçok ülkeden ve ülkemizin çeşitli illerinden 415 sporcumuz katılıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde sporun ve sporcunun gelişimi adına her türlü hizmet, faaliyet ve yatırımlarımız devam ediyor. 9 Nisan 2017 Pazar gününe kadar devam edecek olan Satranç Turnuvamızın sonunda kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri verilecek. Bu vesile ile gerek yurt dışından gerekse il dışından şehrimize gelerek turnuvamıza katılan tüm sporcularımıza hoşgeldiniz diyor, başarılar diliyorum" dedi.

Açılış konuşmasının ardından ildeki çocuklar, turnuvanın düzenlenmesine sunduğu katkılar dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya'ya bir buket çiçek takdim ederek teşekkür ettiler. Genel Sekreter Çetinkaya ise miniklere teşekkür ederek tüm sporculara başarılar diledi.

Turnuvanın ilk turu Genel Sekreter Çetinkaya ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kabakcı tarafından yapılan sembolik açılış hamlelerinin ardından başladı. 4 farklı kategoride düzenlenen ve toplam 47.000 TL nakdi ödülün dağıtılacağı turnuvada 5 GM, 4 IM, 5 FM, 3 CM ve 1 WFM olmak üzere toplam 18 unvanlı sporcu yarışıyor.

Turnuva Sayfası - Foto Galeri

img 2896

img 2884

 

maras171