Türkiye Satranç Federasyonu ile T.C. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Türkiye İş Bankası'nın sponsorluğunda başlatılan "Yeni Hayata Bir Hamle" Projesi kapsamında Ceza İnfaz Kurumlarındaki personele Türkiye Satranç Federasyonu tarafından verilecek antrenörlük eğitimleri başladı.
Ocak ayında Sincan Ankara Çocuk Eğitim Merkezi'nde ilk kez açılan ve suça sürüklenmiş çocukları satranç sporuyla tanıştıracak satranç sınıflarında eğitim verecek antrenörlerin eğitimi 27 Mart 2017 tarihinde T.C. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personel Eğitim Merkezinde gerçekleşen açılış töreninin ardından başladı.
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanlığı Tetkik Hakimi Çiğdem Ekici Savaş, Eğitim Merkezi Başkanı Namık Kemal Varol, TSF Yönetim Kurulu Üyesi WIM Nilüfer Çınar Çorlulu, Eğitim Merkezi Müdürü Erol Özbulut, TSF Eğitim Koordinatörü Oğuz Taymaz, antrenörler, öğretim görevlileri ve kursiyerlerin katılımıyla gerçekleşen törenin açılış konuşmaları Varol ve Çorlulu tarafından yapıldı.
Bilginin ve eğitimin önemine değinen Eğitim Merkezi Başkanı Varol, işbirliği için TSF yönetimine teşekkür ederek, satranç sporuna yönelik işbirliği çalışmalarının devamını diledi. Projenin, suça sürüklenmiş çocukların hayata kazandırılması noktasında büyük önem arzettiğini belirten WIM Çorlulu ise antrenörlerin başarılı bir eğitim süreci geçirmeleri ve suça sürüklenmiş birçok çocuğun satrançla hayatlarına değer katmaları dileklerini katılımcılarla paylaştı. WIM Çorlulu ayrıca projenin hayata geçmesini sağlayan T.C. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Satranç Federasyonu ve Türkiye İş Bankası'na teşekkür etti.
Açılış konuşmalarının ardından protokol heyeti tarafından Ceza İnfaz Kurumlarındaki personelin antrenörlük eğitiminin verildiği sınıflar gezildi.
Proje ile suça sürüklenmiş çocuklara satranç sporunu tanıtmak ve öğretmek, çocuklar arasında satranç sporunu yaygınlaştırarak sosyalleşmelerini ve topluma kazandırılmalarını sağlamak, satranç sporuna yetenekli sporcular kazandırmak, spor disiplini edindirerek eğitim yaşamlarına destek olmak ve kötü alışkanlık ve eğilimlerden korunmalarını sağlamak amaçlanırken, eğitim programına katılan personelin satranç antrenörlüğü yapabilecek becerileri elde etmiş olması da hedefleniyor. Eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara antrenörlük belgesi verilecek.