Mobile menu

Türk Satrancı Uluslararası Bir Turnuva Daha Kazandı

img 1768Türk satrancına ve ülkemizin birçok iline kazandırılan Uluslararası Açık Satranç Turnuvalarına bir yenisi daha eklendi. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık ve Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu'nun imzalarını attığı protokol kapsamında Antalya Serik'te uluslararası açık satranç turnuvası organize edilecek.

Serik Belediyesi 1. Çilek Festivali Uluslararası Açık Satranç Turnuvası protokolü imza töreni, 11 Mart 2017 tarihinde Serik Belediyesinde gerçekleşti.

İmza töreninde; Serik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen, TSF Yönetim Kurulu Üyeleri Özgür Solakoğlu ve Mustafa İmamoğlu ve TSF Antalya İl temsilcisi Osman Akdoğan da hazır bulundu.

Her yıl sayıları ve kaliteleri artan açık satranç turnuvalarına bir yenisini daha eklemekten duydukları memnuniyeti dile getiren TSF Başkanı Gülkız Tulay, Serik'te hayata geçecek turnuvanın Antalya'nın ilk açık satranç turnuvası olmasının da ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu belirtti. Turnuvanın gücü ve sürekliliği ile Serik ilçesini usta satranççıların buluşma merkezi yapması ve ülkemizin en prestijli turnuvalarından biri olması dileklerini paylaşan Tulay, Serik Belediyesine, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne, Serik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne ve TSF Antalya il temsilciliğine de katkı ve destekleri için teşekkür etti.

Gençlere yapılacak en önemli hizmetin onları spor dallarına yönlendirmek olduğu açıklamasını yapan Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık ise "Serik ilçemizi sporun merkezi yapmak istiyoruz. Bu amacımızı satranç gibi sayısız kazanımları olan bir spor branşına yönelik gerçekleştirmiş olmaktan mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Serik Belediyesi 1. Çilek Festivali Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, 16-21 Mayıs 2017 tarihlerinde, ülkemizden ve dünyadan usta sporcuların katılımıyla gerçekleştirilecek.

img 1759

img 1765

img 1768