Mobile menu

FM Köksal, FM Yurtseven ve FM Soysal’dan IM Normu!

m12017İSEM–URLA GM Satranç Turnuvaları'nda bugün oynanan 7. ve 8. turlarda sporcularımız FM Ege Köksal, FM Melih Yurtseven ve FM Serkan Soysal çok önemli maçlar kazanarak IM normu kazandılar!  

FM Ömer Faruk Özer'e ise iki turda alacağı bir puan IM normu getirecek. IM Mert Yılmazyerli bugünki iki maçında 1½ puan alarak bir sürprize imza atmak istediğini gösterdi ve son iki turda iki puan alırsa GM normu kazanacak!

FM Ege Köksal, bugün sabah seansında Belçikalı GM Malakhatko Vadim' i siyahlarla yenerek büyük avantaj elde etti.

https://www.chessbomb.com/arena/2017-isem-gm-cesmealti-group-a/07-Malakhatko_Vadim-Koksal_Ege

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ege, akşam seansında ise güçlü Romen sporcu GM Vladislav Nevednichy ile berabere kalarak puanını 4'e çıkarttı ve FIDE puanlama sistemine göre 9'da 4'lük IM normunu aldı. Ege, ELO puanını 8 tur sonunda 28,6 arttırarak canlı ELO'sunu 2397 yükseltti. Ege son iki turda 4 ELO daha kazanırsa IM unvanını alacak. Tebrikler Ege Köksal!

Günün diğer başarılı isimlerini sırasıyla inceleyelim.

FM Serkan Soysal, bugün sabah seansında kelimenin tam anlamıyla şapkadan tavşan çıkardı. Gürcü GM Davit Benidze' ye karşı kesin kayıp konumda iken rakibinin rehavete kapılmasını iyi değerlendiren FM Serkan Soysal, 70 hamle süren mücadele sonunda etütvari bir hamleyle yarım puanı kaptı.

4

 

 

FM Serkan Soysal akşam seansında güçlü Azeri GM Azer Mirzoev ile berabere kalarak o da FM Ege Köksal gibi 4 puana ulaştı ve üçüncü IM normunu garantiledi. Canlı ELO’ sunu 2377’ye çıkartan FM Soysal bu turnuvada son iki maçında başarılı sonuçlar alırsa IM oluyor. FM Serkan Soysal’ ı yürekten kutluyoruz.

Günün bir diğer başarılı ismi ise FM Melih Yurtseven oldu. Melih’ de bugün sırasıyla GM Vladimir Petkov ve GM Davit Benidze ile berabere kalarak dün elde ettiği avantajı değerlendirdi ve üçüncü IM normunu kazandı. Melih ELO’ sunu 2400’e çıkarttığı anda IM oluyor. FM Melih Yurtseven’ i de yürekten tebrik ediyoruz.

FM Ömer Faruk Özer ise bugün mucizevi bir galibiyet elde etti. Güçlü oyuncu GM Azer Mirzoev’ e karşı çok karışık bir konumda kitaplara girecek bir oyun kazandı.

  

 

  

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konumda kesin kayıp gibi görünen siyahlar 1… Vd2 ile hem savunma hem saldırı yapıyor. Azer’in tek şansı ve hala kazanç zannettiği hamle 2.Vxd2 ve beyaz kaybediyor.  2…Şxd2, beyaz mat ağından çıkmak için 3.Şb2 oynarsa 3…Ad3+ ve hem fili alıyor hem de d piyonunun ilerleyişini durduruyor. Şık olan ise 3.d7 sürüşüne beyaz mat oluyor. 3…Şc2 4.d8=V 5.Şb1 ve Ac2 mata çare yok.

FM Ömer Faruk Özer bu galibiyetin ardında turnuvanın en başarılı isimlerden Özbek IM Djurabek Khamrakulov ile berabere kalarak puanını 3½ yaptı. Özer, son iki turda 1 puan ya da 9. turda yarım puan alırsa IM normunu diğer Türk sporcular gibi cebine koyuyor.

Günün en heyecan verici skorlarını ise IM Mert Yılmazyerli aldı. Puanını 4½ yapan IM Mert Yılmazyerli yarın iki maçtan da tam puanla ayrılırsa GM normunu kazanacak ve ELO’ sunu 2480’ kadar yükseltebilecek.

 

Haber: www.isemsatranc.com

Fotoğraf: Melih Çiçek

 

http://live10.tsf.org.tr/

http://en.chessbase.com/

http://live.followchess.com/

https://www.chessbomb.com/