Mobile menu

Sporcularımızın Norm Şansı Devam Ediyor

dsc 0315İSEM–URLA GM Satranç Turnuvaları'nda bugün oynanan 5.ve 6. turların ardından sporcularımızın norm şansları devam ediyor. 

Urla grubunda;

IM Ufuk Sezen Arat 6 maçta kazandığı 3 puan ile hem 10 ELO kazanıyor hem de son 4 turda 3½ puan kazanması halinde GM normuna uzanacak.

FM Ege Köksal ise bugün ilk turda GM Georgi Bagaturov' a karşı 42... Ad7 yerine 42...Kxd1 43.Vxd1 c3 varyantına girse kesin kazanç olacak bir oyunu maalesef kaybetti.

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ege bu kayba rağmen topladığı 2½ puan ile 11 ELO kazanıyor ve son 4 maçta alacağı 2 puan ile IM normuna ulaşacak.

Yine Urla grubunda yarışan IM Mert Yılmazyerli 6 maçta 6 beraberlik ile son 4 tura girerken GM normu şansını sürdürüyor. Mert'in kazandığı + 6 ELO' nun yanı sıra alacağı üst üste galibiyetler bizleri hiç şaşırtmayacaktır. Mert'in son dört maçta 3½ puana ihtiyacı var.

Çeşmealtı grubunda ise; ümitlerimiz oldukça yüksek. İlk olarak FM Serkan Soysal' ın durumunu izleyelim. FM Soysal 6 maçta topladığı 3 puan ile 25 ELO kazanıyor ve canlı ELO'sunu 2370'e yaklaştırdı. Serkan son 4 maçta 1½ puan alırsa IM normunu cebine koyuyor. 

Bugün, turnuvanın yenilgisiz ve başarılı sporcusu İtalyan oyuncu IM Pier Luigi Basso' ya karşı şık bir galibiyet alan FM Melih Yurtseven ELO kazancını 28'e çıkarttı.

 

isem-melih

 

Melih' de son 4 turda alacağı 1½ puanla IM normunu cebine koyacak.  Bu grupta FM Ömer Faruk Özer'in ise son 4 maçta alması gereken 2½ puan. Sporcumuzun bu puanları alacak güçte olduğunu biliyoruz ve son 4 tura girerken gösterecekleri performansı heyecanla bekliyoruz. Tüm sporcularımıza kalan maçlarında başarılar diliyoruz.

İSEM GM Turnuvalarını izlemek için yorumlu ve analizli yayın yapan, dünyanın en önemli satranç sitelerinden istediğiniz birini takip edebilirsiniz.

http://live10.tsf.org.tr/
http://en.chessbase.com/
http://live.followchess.com/
https://www.chessbomb.com/

 

Haber: www.isemsatranc.com

Fotoğraf: Melih Çiçek