Mobile menu

Kadınlar’da Zirve Mücadelesi Kıran Kırana

img 15232017 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası'nda yedinci ve sekizinci tur müsabakaları bugün oynandı. Günün sabah turunda IM Ekaterina Atalık - WIM Khayala Isgandarova, akşam turunda ise WGM Betül Cemre Yıldız - WIM Khayala Isgandarova karşılaşmaları berabere tamamlandı. 7. turda, WGM Yıldız WCM Esma Doğa Duran'a karşı, 8. turda ise IM Atalık Handenur Şahin'e karşı kazanmayı başararak günü 1,5 puan kazançla kapattılar.

IM Atalık ve WGM Yıldız karşısında yarımşar puan toplayan WIM Khayala Isgandarova ise şampiyonluk yarışını final turunda rakibi Ezgi Yılmaz karşısında sürdürecek.

Şampiyonanın final turuna IM Atalık 7 puanla lider girerken; WGM Yıldız, WIM Isgandarova ve Ebru kaplan yarım puan farkla IM Atalık'ı takip ediyorlar.

Son tur karşılaşmalarının kıran kırana bir mücadeleye sahne olacağı şampiyonanın 9. Turu yarın saat 10.00'da başlayacak. Satranç severlerin oldukça ilgisini çekecek maçların analiz ve yorumlarını IM Can Arduman tarafından gerçekleştirilen canlı yayın ile takip edebilirsiniz. Tüm satranç severler, Türkiye Satranç Federasyonu resmi Facebook sayfasından ilgili gönderinin altına, Twitter'da (@turkishchess) ise #Kadınlarsatranç2017 etiketini kullanarak bize yazabilirsiniz.

 

Şampiyona Sayfası - Canlı Yayın

 

img 1478

img 1533

img 1571

img 1524

img 1507