Mobile menu

İSEM-URLA GM Satranç Turnuvalarında İlk Gün

dsc 0315Türkiye Satranç Federasyonu ve İSEM işbirliği ile organize edilen İSEM–URLA GM Satranç Turnuvaları 2 ayrı grupta 2'şer karşılaşmalar ile başladı. 10 sporcumuzun IM ve GM normaları için mücadele ettiği gruplarda, Urla Grubu'nda sporcularımız günü 2 galibiyet 8 beraberlik; Çeşmealtı Grubu'nda ise 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile ilk günü sonlandırdı.

Urla Grubu'nda IM Mert Yılmazyerli, IM Oğulcan Kanmazalp, IM Ufuk Sezen Arat, FM Ege Köksal ve FM Emre Emin Dedebaş, bu 10 maçlık seride yer alırlarken; sporcularımızdan FM Ege Köksal ve FM Emre Emin Dedebaş günü 1.5 puan ile sonlandırarak turnuvaya iyi bir başlangıç yapmış oldular. Günün ilk karşılaşmasında siyah taşlarla rakibi GM Marian Petrov (2480)'a karşı galibiyet elde eden Ege, ikinci turda ise GM Vadim Malakhatov (2488) ile beraber kalarak ilk turu tamamladı. Bu sonuçla 2385 Elo'ya da ulaşan Ege, 2400 barajına da hızla yaklaşmış oldu. Günün bir diğer başarılı ismi Emre Emin Dedebaş ise ilk turda GM Giorgi Bagaturov (2428)'u mağlup ederek tam puanı hanesine yazdırırken, ikinci turda ise Bulgar rakibi GM Marian Petrov ile berabere kaldı ve ilk 2 turu 1.5 puan ile tamamladı.

Urla Grubu'ndaki diğer temsilcilerimiz IM Mert Yılmezyerli, IM Oğulcan Kanmazalp ve IM Ufuk Sezen Arat ise günü 2'şer beraberlik ile tamamladı ve 1 puana ulaştılar. Sporcularımızın 3. turdaki rakipleri ise sırasıyla GM Marian Petrov, GM Giorgi Bagaturov ve GM Mladen Palac olacak.

IM Mert Erdoğdu, FM Ömer Faruk Özer, FM Serkan Soysal, FM Melih Yurtseven ve FM Cem Kaan Gökerkan'ın mücadele verdiği Çeşmealtı Grubu'nda ilk tur karşılaşmalarında beraberlik çıkmazken, sporcularımızdan yalnızca FM Serkan Soysal ilk turu galibiyet ile sonlandıran isim oldu. İlk turda GM Vladimir Petkov'u mağlup eden Serkan, günün son turunda ise GM Davit Benidze ile berabere kaldı ve 1.5 puana ulaştı. 2 karşılaşmasından 19 Elo da kazanan Serkan, günün başarılı isimleri arasına adını yazdırdı.

İlk turda IM Pier Lıigi Basso'ya mağlup olan sporcumuz FM Melih Yurtseven ise, ikinci turda GM Vladimir Petkov'a karşı galibiyet elde ederek hızlıca ilk tur sonucunu telafi etmiş oldu. İlk turdan istediği sonucu elde edemeyen 2 genç sporcumuz FM Ömer Faruk Özer ve FM Cem Kaan Gökerkan ise ikinci turda sırasıyla GM Azer Mirzoev ve IM Pier Luigi Basso ile berabere kalarak ilk günü yarım puan ile sonlandırmış oldular.

Günün şanssız ismi IM Mert Erdoğdu ise, sırasıyla GM Azer Mirzoev ve IM Djurabek Khamrakulov karşılaşmalarından puan çıkaramadı ve günü puansız kapadı. Tecrübeli sporcumuzun yarınki rakipleri ise sırasıyla IM Pier Luigi Basso ve GM Vladimir Petkov olacak.

Turnuvanın 2. günündeki karşılaşmalarında tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Haber: Anıl Şengün

Fotoğraflar: Melih Çiçek

 

CANLI YAYIN / LIVE GAMES

Chess-Results-Urla / Chess-Results-Çeşmealtı

Eşlendirme-Urla / Pairings-Urla – Eşlendirme-Çeşmealtı/ Pairings-Çeşmealtı

 

dsc 0336

dsc 0313

dsc 0315

isem171