Mobile menu

PEP 2017’de 5. Turun Ardından

pap201728 Şubat'tan bu yana Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ta devam eden 2017 PEP Uluslararası Satranç Turnuvası'na dün oynanan 5. tur karşılaşmaları ile devam edildi. Turnuvanın ilk yarısı böylece sona ererken, sporcularımızdan FM Bahadır Özen 2.5; FM Alp Tuna ve FM Deniz Özen ise 1.5 puan ile yollarına devam ediyorlar.

2 ayrı grupta 5 farklı ülkenin sporcularının IM ve GM normları için birbirleriyle karşılaştığı 10 kişilik grupların mücadelesine sahne olan turnuvada, sporcularımız IM normu için 6 puana ihtiyaç duyuyorlar.

Sporcularımızan FM Bahadır Özen, ilk 5 turun sonunda 2.5 puana ulaşırken, her ne kadar ilk 3 karşılaşmasından 1 puan çıkarmış olsa da, 4. maçında WIM Eric Jovana (2199)'ya karşı aldığı aldığı galibiyet ve 5. maçında Adela Vlikic (2194)'e karşı aldığı yarım puan ile 2.5 puana ulaştı. Turnuvanın 2. yarısında çok daha zorlu rakiplerin kendisini beklediği turnuvada Bahadır'ın 6. turdaki rakibi ise ilk 5 maçından 4 puan çıkaran ev sahibi ülkenin sporcusu IM Milos Roganovic (2481) olacak.

Turnuvaya iyi bir başlangıç yaparak ilk 2 karşılaşmasından 1.5 puan çıkaran Alp ise, şanssız bir seri ile 3 tur arka arkaya karşılaşmalarından puan çıkaramadı ve 5. turun ardından 1.5 puanda kaldı. Turnuvanın 6. turunda Alp'in rakibi ise Makedon sporcu IM Luka Draskovic olacak.

Bir diğer temsilcimiz FM Deniz Özen ise, son turda aldığı şanssız mağlubiyet ile Alp gibi 1.5 puanda kaldı. Deniz'in turnuvanın 6. turundaki rakibi ise ev sahibi ülkeden GM Branko Damljanovic olacak.

Turnuvanın ikinci yarısında 3 sporcumuza da başarılar diliyoruz.

Chess-Result - Canlı Yayın

Haber: Anıl Şengün