Mobile menu

Pfalz Açık Tamamlandı

pflaz acik17Almanya'da, 24-28 Şubat 2017 tarihleri arasında gerçekleşen Pfalz Açık Satranç Turnuvası bugün oynanan çift tur karşılaşmalarının ardından tamamlandı. İlk gün oynanan tek turundan ardından 4 gün boyunca da çift tur olarak düzenlenen turnuva sporcular için oldukça yoğun geçti. Bu yorucu maraton sonucunda sporcularımızda IM Ekaterina Atalık 6, WFM Sıla Çağlar ise 5,5 puan ile turnuvayı tamamladılar.

Turnuva boyunca üst masalarda mücadelesine devam eden IM Ekaterina Atalık son turda Sırp rakibi GM Danilo Milanovic'e (2502) karşı beyaz taşlarla şanssız bir mağlubiyet alsa da en iyi kadın sporcu ödülünü almayı başardı ve turnuvadan 3 Elo kazanarak ayrıldı.

Turnuvanın en başarılı performanslarından bir tanesi ise kuşkusuz sporcumuz WFM Sıla Çağlar'dan geldi. Sporcumuz 178. sırada başladığı turnuvayı 5,5 puan ile 51. sırada bitirdi ve hem 14 yaş altı kategorisinde hem de 2000 Elo altı kategorisinde birinci olmayı başardı. WFM Çağlar aynı zamanda bu performansı ile 127 Elo kazanmayı da başardı.

Turnuvada mücadele eden sporcularımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Final Sıralaması

Haber: Mert Tırak