Mobile menu

Lienz’de 6. Turun Ardından

lienz17Lienz'de düzenlenen Uluslararası Açık Satranç Turnuvası'na dün oynanan 6. tur karşılaşmaları ile devam edildi. Turnuvada mücadele eden 5 sporcumuzdan GM Vahap Şanal 5; GM Barış Esen, IM Oğulcan Kanmazalp ve IM Mert Yılmazyerli 4.5; Özgün Şahin ise 3 puan ile son 3 tura giriyorlar.

Türkiye Kupası'ndaki performansını hız kesmeden Avusturya'da da sürdüren GM Vahap Şanal, 6. tur karşılaşmasında Hindistanlı rakibi IM S. Nitin (2428) karşısında siyah taşlarla aldığı güzel galibiyet ile devam ettirdi ve 5 puana ulaştı. Turnuvayı sadece 2 beraberlik ile sürdüren ve eş puanla ilk sırayı paylaşan GM Şanal'ın turnuvanın 7. turundaki rakibi ise bir diğer 5 puanlı isim Rus IM Alexander Moskalenko olacak.

Bir diğer mağlubiyetsiz temsilcimiz GM Barış Esen de son turda ev sahibi ülkeden FM Dominik Horvath'a karşı aldığı galibiyet ile son 3 turdaki beraberlik serisine son vererek 4.5 puana ulaşmış oldu. Turnuvanın başarılı isimlerinden IM Oğulcan Kanmazalp ise, Rus satrancının önemli isimlerinden, turnuvanın 1 numaralı seri başı GM Evgeny Romanov ile beraber kalarak 4.5 puana ulaşan bir diğer sporcumuz oldu. Oğulcan'ın 7. turdaki rakibi ise, Sloven GM Matej Sebenik (2534) olacak.

Her geçen gün bireysel performansını yukarı çeken IM Mert Yılmazyerli ise, son 3 turda topladığı 2 puan ile yenilgisiz serisini devam ettirirken, 2460 ELO barajına da dayanmış oldu. 7. turda Norveçli IM Johan-Sebastian Christiansen ile beyaz taşlarla mücadele verecek Mert bu turdan galibiyet çıkarması durumunda ise turnuvanın en iddialı isimleri arasında kendisine yer bulacak.

Bir diğer temsilcimiz Özgün Şahin ise beyaz taşlarla kaybedip, siyah taşlarla kazandığı ilginç serisini 6. turda GM Marko Tratar karşılaşmasında da sürdürdü ve 3 puanda kaldı. Bugün siyah taşlarla mücadele verecek Özgün'ün serisini bir maç daha devam ettirmesini umuyoruz.

Turnuvanın 5 puanlı bir diğer ismi ev sahibi ülkeden IM Peter Schreiner ise, 4. turdaki rakibi FM Sebastian Mihajlov'a karşı şık bir hamle ile maçı sonlandırdı ve galibiyeti elde etti.

FM Sebastian Mihajlov – IM Peter Schreiner
Lienz Açık Satranç Turnuvası (4)
33. Ke6??

lienz52017

33... Vd4! 0-1

 

Turnuvaya bugün TSİ 20.00'de oynanacak 7. tur karşılaşmaları ile devam edilecek. Tüm temsilcilerimize başarılar diliyoruz.

Turnuva Sayfası - Chess-Results 

 Haber: M. Anıl Şengün