Mobile menu

Alexander Roshal Vefat Etti

Dünyaca ünlü "64" (Rusya'da yayınlanan ve orjinal adı 64-Шахматное обозрение, İngilizcesi "64-Chess Review, olan dünyaca ünlü satranç dergisi) satranç dergisininin genel yayın yönetmeni Alexander Borisovich Roshal (1936-2007) 21 Mayıs 2007'de vefat etti.

Dünyanın en ünlü satranç gazetecilerinden birisi olan Roshal, bütün dünyadaki meslektaşları için bir yol göstericiydi. Rusya'daki en ünlü satranç dergisinin genel yayın yönetmeni olan Roshal, dünyanın en etkili satranç gazetecilerinden birisi olarak kabul ediliyordu. Bilindiği gibi "64", her yıl basın mensupları ve satrançseverlerin oylarıyla belirlenen önceki yılın en iyi oyuncusuna verilen "Satranç Oskarı" ödülünü de düzenlemektedir. Alexander Roshal, 1992'de yayını durdurulan dergiyi tıpkı zamanında Türkiye'de Süer Dergisi'nin rahmetli Nevzat Süer'in zorluklarla çıkardığı gibi aynı şekilde zorluklarla ayakta tutmuştur.

Rusya ve dünya satranç camiasına başsağlığı diliyoruz.

ChessBase, Chesspro(Rusça) ve 64(Rusça) dergisinin İnternet sitelerindeki haberleri ve FIDE Başkanı Kirsan Ilyumzhinov tarafından yayınlanan başsağlığı mesajını okumak için okumak istediğiniz kaynağın üzerine tıklayınız.

Fotoğraf: 64