Mobile menu

Türkiye’nin Buluştuğu Satranç Şöleni FIDE ve ECU’nun Sayfasında!

fide17Antalya'da gerçekleştirilen Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Şampiyonaları, yalnızca Türkiye'de değil Dünya satranç camiasında da büyük yankı uyandırdı. Türkiye'nin 81 ilinden 2 bin 457 sporcunun katıldığı ve 6 binden fazla kişinin ağırlandığı dev organizasyon, FIDE'nin (Dünya Satranç Federasyonu) ve ECU'nun (Avrupa Satranç Birliği) resmi web sayfasında haber oldu.

Şampiyonaların, dünya çapında gerçekleştirilen en büyük satranç organizasyonlarından biri olduğu vurgulanan haberleri aşağıdaki bağlantıdan okuyabilirsiniz.

FIDE HaberECU Haber

Antalya'da gerçekleşen şampiyonalar süresince Yönetim Kurulu Toplantısını da gerçekleştiren ECU yetkileri, rekor katılımlı satranç şampiyonalarını ve organizasyonun başarısını hayranlıkla izlediklerini belirterek Türkiye Satranç Federasyonu'nu tebrik ettiler.

ECU Başkanı Zurab Azmaiparashvili yaptğı açıklamada Tük satrancının son yıllardaki başarısının oldukça etkileyici olduğunu, Türk satrancının 700 bini aşan lisanslı sporcu sayısı ile diğer ülkelere örnek oluşturduğunu belirterek eş zamanlı gerçekleşen ve katılım sayısı bu kadar yüksek şampiyonaları böylesine başarılı bir şekilde organize ettiği için TSF yöneticilerini kutladı.

 

ecu171

 cu172