Mobile menu

Dünya Bireysel Emektarlar Sona Erdi

dunyabireysel2016Çekya'da gerçekleştirilen Dünya Bireysel Emektarlar Şampiyonası sona erdi. Şampiyonanın 50+ kategorisinde şampiyon GM Giorgi Bagaturov oldu. Bagaturov 11 tur süren yarışmayı en yakın takipçisinin bir puan önünde 9,5 puanla bitirdi. İkinci ve üçüncülük eşitlik bozma ile belirlendi. Ukrayna'dan IM Alexander Reprintsev ikinci, Gürcistandan GM Zurab Sturua da üçüncü sıraya yerleşti. Bu kategoride Türkiye'yi temsil eden IM Hasan Kılıçaslan 6,5 puanla 31. sırada, Hür Yasin 6,5 puanla 50. sırada Bülent Güner ise 6 puanla 67. sırada yarışmayı tamamladılar.

65+ açık kategorisi büyük çekişme içinde geçti. 11 tur bittikten sonra bile oyuncular birbirinden kopmadı ve beş oyuncu eş puanla turnuvayı tamamladı. Sıralamayı eşitlik bozma yöntemleri belirledi. Fransa'da GM Anatoly Vaisser şampiyonluğa ulaştı. Çekya'dan GM Vlastimil Jansa İkinci, Rusya'dan Evgeny Sveshnikov da üçüncü oldu. IM Vladimir Zelnin dördüncülükle, Almanya'dan sürpriz isim FM Clemens Werner de beşincilikle yetinmek zorunda kaldı. Bu kategoride Türkiye'yi temsil eden Salih Muratoğlu 6 puanla 87. sırada, Metin Kayaman 5,5 puanla 115. sırada, Abdullah Vatansever de 5,5 puanla 124. sırada yarışmayı tamamladılar.

50+ kadınlarda Rusya'dan WFM Tatiana Bogumil, uzun sure yarışmayı önde götüren Lüksemburg'dan WGM Elvira Berend'i son turda yakaladı ve şampiyonluğa uzanan isim oldu. Her iki yarışmacı da turnuvayı 11 tur sonunda 8 puanla bitirdi. Beren, eşitlik bozmada ikinci sırada kaldı. Rusya'dan WGM Galina Strutinskaia da 7 puanla üçüncülüğü kazandı.

65+ Kadınların birincisi 9 tunda topladığı 8 puanla Gürcistan'dan GM Nona Gaprindashvili oldu. İkincilği 7,5 puanla Rusya'dan WGM Elena Fatalibekova, üçüncü de 6,5 puanla Gürcistan'dan WGM Tamar Khmiadashvili kazandı.

Final Sıralaması

65acik

65 Yaş Açık Kategorisi

 

65kadinlar

65 Yaş Kadınlar Kategorisi

 

50acik

50 Yaş Açık Kategorisi

 

50kadinlar

50 Yaş Açık Kategorisi