Mobile menu

Dünya Bireysel Emektarlar Mücadelesi Devam Ediyor

31 vatansever abdullah vikulov alexanderDünya bireysel emektarlar (50+) ve kıdemli emektarlar (65+) şampiyonası başladı. Eski adıyla Çek Cumhuriyeti yeni adıyla Çekya'da, Marianske Lazne kasabasında 18 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında düzenlenen turnuvada dört kadegoride mücadele edilecek: 65+ açık, 50+ açık, 65+ kadınlar ve 50+ kadınlar.

Bu yılki şampiyona rekor düzeyde katılımla gerçekleştiriliyor. Dört kategoride toplam 470 sporcu mücadele ediyor. En kalabalık grup 265 sporcu katılımlıyla 65+ açık kategorisi. Bu kategoride iddialı isimlerin başında GM Anatoly Vaisser, GM Evgeny Sveshnikov, IM Vladimir Zhelnin, GM Vladimir Okhotnik, GM Vlastimil Jansa, GM Evgeni Vasiukov IM Valentin Bogdanov geliyor.

 

50+ kategorisine 162 sporcu katıldı. Bu kategorinin birinciliğine alışkın GM Zurab Sturua yarışmaya liste başı giriyor. Kategoriye yeni katılan ikinci sıradaki GM Carlos Franco Matamoros, GM Henrik Danielsen ve GM Petr Haba'nın performası merak edilıyor. GM Alexander Ivanov da üst sıralar için mücadele edecekler arasında. Milli takım antrenörlerimizden GM Georg Mohr ve GM Keith Arkell de bu kategorinin her zaman iddialı isimleri.

50+ kadınlara 25 kişi başvurdu. WGM Elvira Berend bu kategoriye ilk kez katılıyor ve liste başı. WGM Galina Strutinskaia her zamanki gibi derece için önemli bir isim. Bir diğer önemli rakip WGM Liu Shilan da bu kategoriye ilk kez katılıyor.

En az başvuru 65+ kadınlar kategorisi için oldu. Bu grupta 18 kişi mücadele ediyor. Kuşkusuz bu kategorinin en iddialı ismi ünlü GM Nona Gaprindashvili.

Türkiye yarışmaya 6 sporcu ile katıldı. Hür Yasin, Hasan Kılıçarslan ve Bülent Güner 50+ açık kategorisinde, Salih Muratoğlu, Abdullah Vatansever ve Metin Kayaman ise 65+ açık kategorisinde yarışıyorlar.

Yarışma sayfasıEşlendirme, sonuç ve diğer bilgiler

 

31 vatansever abdullah vikulov alexander

Abdullah Vatansever- FM Alexander Vikulov

anatloy vaisser

GM Vaisser Anatloy

 

bogdanov

IM Valentin Bogdanov

 

imbabula milan muratoglu salih

Salih Muratoğlu - IM Milan Babula

 

kayaman

Metin Kayaman

 

okhotnik

GM Vladimir Okhotnik

 

sveshnikov

GM Evgeny Sveshnikov