Mobile menu

Dünya Şampiyonluğu Maçı Başlıyor!

playersŞampiyon Magnus Carlsen ile aday Sergey Karyakin arasında oynanacak 2016 Dünya Satranç Şampiyonluğu maçı bugün oynanacak birinci partiyle başlıyor! İlk partide şampiyon Carlsen beyaz taşlarla Karyakin'i ve meşhur Rus ev hazırlığını test edecek. Bakalım genelde şampiyonluk maçlarının ilk oyunlarında gördüğümüz gibi taraflar maça ısınmak ve birbirlerini tartmak amacıyla ihtiyatlı veya esas açılış seçeneklerini gizleyerek mi oynayacak yoksa ilk oyundan itibaren keskin bir mücadele mi göreceğiz?

Favori olarak başladığı maçta Carlsen'in ilk partiden itibaren Karyakin'e nefes aldırmamak isteyeceği ve uzun bir parti olacağı düşünülüyor. Nitekim kendisi de maçtan önce basın toplantısında biraz esprili bir dille Karjakin'i nakavt olana kadar yumruklayacağını söyledi. Öte yandan Karyakin siyah taşlarla ilk oyundan puan çıkarabilirse kazanacağı özgüvenle birlikte kalan 11 oyun için şanslarını biraz daha artıracaktır, dolayısıyla ilk partide son derece dikkatli olmaya çalışması ve şampiyonluk maçı stresi ve heyecanını üzerinden atıp maça girmesi gerekiyor.

New York'ta, ünlü Brooklyn Köprüsü'ne bakan Fulton Market binasında oynanacak maçın ilk partisi TSİ 21.00'de başlayacak. Maçı resmi siteden ücret karşılığı takip edebileceğiniz gibi, Chessbase, Chess24 veya ICC gibi platformlardan da izleyebilirsiniz. Ayrıca her gün analizli olarak oyunları ve tur raporlarını burada bulabilirsiniz. İlk partiden sonra görüşmek üzere!

Resmi SiteChess24

Haber: FM Tarık Selbes