Mobile menu

Yunanistan'da Madalyaları Toplayan Kafilemiz Yurda Döndü

 

Selanik'te Madalya Yağmuru 

6 Mayıs 2007 Pazar günü sabah saat 08.00'de Metro Turizm'in 107 numaralı yazıhanesinde Genel Sekreter Hakan Aktaç ile Yönetim Kurulu üyesi ve Milli Takımlar Menajeri Özgür Solakoğlu, kafileye sürpriz bir karşılama töreni yaptılar. Otobüsten iner inmez çiçeklerle karşılanan sporcu ve antrenörlerin mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. Hoşgeldiniz!

Fotoğraf Galerisi              Basında Şampiyonlarımız 1        Basında Şampiyonlarımız 2

DÜNYA ŞAMPİYONLARIMIZ

Atilla Köksal Yüksel (11 Yaş Altı)

Cemil Can Ali Marandi (9 Yaş Altı)

DÜNYA İKİNCİSİ

Mustafa Yılmaz (15 Yaş Altı)

DÜNYA ÜÇÜNCÜLERİ

Nezihe Ezgi Menzi (9 Yaş Altı)

Vahap Şanal (9 Yaş Altı)

İzge Bayyurt (7 Yaş Altı)

Şampiyonlarımızın yüksek çözünürlükteki resimlerini görmek için tıklayınız.

Atilla Köksal YÜKSEL       Cemil Can ALİ MARANDİ      Mustafa YILMAZ

Nezihe Ezgi MENZİ            Vahap ŞANAL                   İzge BAYYURT

Resmi site                Sonuçlar

2007 Dünya Okullararası Bireysel Satranç Şampiyonası'ndan sürekli yeni sonuçlar alıyoruz. Saat 12:00'de Atilla Köksal Yüksel'in altın madalya alacağı belli oldu. Saat 14:00 itibariyle ikinci altın madalyamız da Cemil Can Ali Marandi'den geldi. Mustafa Yılmaz (15 Yaş Altı Genel) averajla 2. olarak gümüş madalya aldı. Üçüncü olan sporcularımız Ezgi Menzi (9 Yaş altı Bayanlar), İzge Bayyurt (7 Yaş Altı Genel) ve Vahap Şanal (9 Yaş Altı Genel)ise bornz madalya aldılar. Takım halinde ise dünya üçüncüsü olarak bronz madalya aldık. Böylece toplamda bireysel olarak 2 altın, 1 gümüş , 3 bronz ve takım halinde 1 bronz madalya alarak 7 madalyaya ulaştık. 6 Mayıs 2007 Pazar günü sabah saat 08.00'de Metro Turizm'in 107 numaralı yazıhanesine ulaşacak olan kafilemizi karşılamak üzere  Yönetim Kurulu üyesi ve Milli Takımlar Menajeri Özgür Solakoğlu ve Genel Sekreter Hakan Aktaç hazır bulunacaklardır. Bütün basın mensupları, velilerimiz ve satrançseverler bu karşılamaya davetlidir. 

3. Dünya Okullararası Satranç Şampiyonası Yunanistan'ın Halkidiki şehrinde devam ediyor. Nefeslerimizi tuttuk, madalya haberlerini bekliyoruz. 8. tur sonunda Cemil Can Ali Marandi ve  Atilla Köksal Yüksel 7, Vahap Şanal 6.5, Mustafa Yılmaz ve İzge Bayyurt 6 puandalar. Son tur 05 Mayıs Cumartesi saat 10:00'da başlıyor.  Sonuçları haberin devamından takip edebilirsiniz.

27 Nisan 2007 Cuma günü Selanik`e ulaşan  kafilemiz Halkidiki`ye gitmeden once Atatürk`ün evini ziyaret etti. Tunuva öncesi yapılan bu ziyaret sporcularımız için iyi bir moral kaynağı oldu.
 
14 sporcu olmak uzere toplam 29 kisiden olusan kafilemizde ilk tur basarili sonuclar alındı. Yalnızca Ayca Fatma Durmaz 1887 Elo`ya sahip olan Anna Iwanow`a (POL) kaybederken Eray Dursun Bozoglu da berabere kaldı. Turlar saat 17.00`da başlıyor.

Festival kapsamında, 3. Dünya Okullararası Şampiyonası, Uluslararası Açık Turnuva, Uluslararası Hakem Eğitim Semineri, Uluslararası Satranç Öğretmenleri Semineri ve Satranç Pazarlama Semineri düzenleniyor.

Hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz yıl 11 yaş altı grubunda Cankut EMİROĞLU Dünya Şampiyonu olmuştu.

Bayanlarda ülkemizi temsil eden sporcular:  Ezgi MENZİ (9 yaş altı), Ilgın ULUSOY (11 yaş altı), Ayça Fatma DURMAZ, Selen SOP (13 yaş altı).

Erkeklerde ülkemizi temsil eden sporcular: İzge BAYYURT (7 yaş altı), Cemil Can ALI MARANDİ, Yusuf Mert DEMİRLENK, Vahap ŞANAL (9 yaş altı), Atilla Köksal YÜKSEL, Eray Dursun BOZOĞLU (11 yaş altı), Cankut EMİROĞLU, Burak KOMUT, Kaan KOMUT, (13 yaş altı) ve Mustafa YILMAZ (15 yaş altı).

Sporcularımıza AYGEG antrenörlerimizden FM Alper Efe ATAMAN ve FM Hakan ERDOĞAN eşlik ediyor.

Hakemlerimizden FA Erdem UÇARKUŞ da organizasyonda görev yapıyor.