Mobile menu

Litvanya'ya 3-1, Yunanistan'a 2.5-1.5 Kazandık!!

img 9770Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 42. Satranç Olimpiyatları'nda son tura girilirken bugün oynanan 10. tur karşılaşmaları büyük bir heyecan içinde devam etti. Milli Takımımız açık kategoride Litvanya'yı 3-1 yenerken kadınlar kategorisinde ise Yunanistan'i 2,5-1,5 yenmeyi başardık.

img 9794Açık kategoride Litvanya karşısına GM Dragan Solak, GM Alexander Ipatov, GM Mustafa Yılmaz ve GM Emre Can kadrosu ile çıkan A Milli Takımımıza galibiyeti getiren isimler ise Mustafa ile Alex oldu. 2. ve 3. masada oynadıklarını güzel oyunlar ile rakiplerini yenmeyi başaran sporcularımız böylece son tura 14 takım puanı ile 13. sırada giriyor. Ekibimizin son turdaki rakibi ise sporcularını liglerimizden tanıdığımız Gürcistan oldu.

gurcistan

Son tur rakibimiz: Gürcistan

 

Sporcularımız son tura girerken toplam 40 maçta sadece iki yenilgi yaşarken 17 maçta rakiplerini yenmeyi başardı. Sporcularımızın bireysel performansı ise şu şekilde:

turkey

 

Liderlik ABD ile Ukrayna'da

Turnuvanın şampiyonluk mücadelesi 10. turda çok heyecanlı maçlara sahne oldu. 1. masada ABD, Gürcistan ile karşılaşırken ilk 2 masada yarım puan almasına rağmen son iki masada aldığı galibiyetler ile rakibini 2,5-1,5 yenmeyi başararak son tura 18 puan ile girmeyi başardı. Ukrayna ise rakibi Çek Cumhuriyeti'ni 3-1 yenerek ABD ile eş puanla son tura girdi.

Son tura girilirken açık kategoride sıralama şu şekilde;

sralama baku

Ekibimiz favoriler ev sahibi Azerbaycan ve Çin gibi ülkelerin üstünde 13. sırada son tura giriyor...


Masa derecelerinde ise ilk 5 sıralama şöyle;

erkek masa

Turnuvanın yıldızlarından GM Baadur Jobava son tura masa birincisi olarak giriyor...

 

Kadınlar'da Yunanistan'ı 2,5-1,5 geçmeyi başardık

img 9804Kadın Milli Takımımız ise erkeklerimizin 9. turda berabere kaldığı Yunanistan ile karşılaşırken rakibine IM Ekaterina Atalık, WGM Betül Cemre Yıldız, WGM Kübra Öztürk ve WIM Khayala Isgandarova kadrosu ile çıktı. 1. masada rakibinin oyunsonundaki hatalarını iyi değerlendiren Ekaterina rakibini yenmeyi başarırken 2. ve 3. masada Betül ile Kübra rakipleriyle berabere yaparken maçın kaderi son masaya kaldı. İyi konumda olmasını rağmen maçı zorlamayıp rakibiyle berabere yapan Khayala'nın maçı sonunda ekibimiz rakibini yenmeyi başardı. Bu sonuçla ekibimiz takım puanını 12'ye çıkarırken son tura 34. sırada giriyor. Ekibimizin son turdaki rakibi ise bizim gibi turnuvada istediği performansı gösteremeyen Romanya oldu.

 

 

romanya

Son tur rakibimiz: Romanya

 

Kadın sporcularımız ise toplam 40 maçta 8 yenilgi yaşarken 15 maçta rakiplerini yenerek yüzümüzü güldürdü. Sporcularımız son tur öncesi bireysel performansı ise şu şekilde;

w turkey

 

Çin adım adım şampiyonluğa...

Son tura girilirken 1. masada rakibi Polonya'yı 2,5-1,5 yenmeyi başaran Çin son tura 2 takım puanı farkıyla girmeyi başardı ve şampiyonluk yolunda büyük avantaj elde etmiş oldu. Çin'i 2 puan geriden takip eden takım ise 3. masada Gürcistan'ı 2,5-1,5 yenmeyi başaran ABD oldu. Böylece son turda Rusya ile ABD şampiyonluk maçına çıkıyor olacak.

Son tur öncesi kadınlarda ise sıralama şu şekilde;

w sralama

Ülkemiz kadınlarda 34. sırada kendine yer bulabildi


Kadınlarda masa dereceleri ise şu şekilde;

kadn masa

GM Valentina Gunina 3. masadaki performansı ile göz dolduruyor...

 

Yarın TSİ 10.00'da başlayacak Olimpiyat'ın son turunda Milli Takımlarımıza başarılar diliyoruz.

 

Olimpiyat Sayfası 

Foto Galeri >>> Kafilemiz (Fotoğraflar: Fatma Koç)   /   Olimpiyat

Haber: Mert Tırak

img 9772

img 9809

img 8061

TSF Başkanı Tulay, bugün sporcularla bir araya gelerek bayramlarını kutladı

 

unvan mac

Maçlar esnasında Dünya Şampiyonluk Maçı basın toplantısı yapıldı

 

img 9768

Sri Lanka kaptanı GM Kıvanç Haznedaroğlu ile Namibya kaptanı IM Mert Erdoğdu