Mobile menu

Bakü'de Çifte Zafer Günü

img 9692Bakü'de düzenlenen 42. Satranç Olimpiyatları'nda yavaş yavaş sona gelinirken bugün 7. tur karşılaşmaları oynandı. Milli Takımımız açık kategoride Romanya'yı 2,5-1,5 yenerken kadınlar kategorisinde ise İsveç'i 3-1 yenmeyi başardık.

img 9670Açık kategoride A Milli Takımımız Romanya karşısına GM Dragan Solak, GM Alexander Ipatov, GM Mustafa Yılmaz ve GM Emre Can kadrosu ile çıktı. İlk 3 masada rakipleriyle berabere kalan sporcularımıza 4. masada Emre almış olduğu güzel galibiyet ile destek oldu rakibimizi 2,5-1,5 yenmeyi başardık. Bu galibiyet sonucu ekibimiz puanını 11 yaparak 21. sırada kendine yer buldu. Ekibimizin 9. turdaki rakibi ise Yunanistan oldu.

yunaniistan

9. tur rakibimiz: Yunanistan

img 9700

 

rusya abd 1Zirve yarışında eşitlik var

Zirve yarışı bu tur çok heyecanlı maçlara sahne oldu. 1. masada turnuvanın 1 ve 2 numaralı seribaşı Rusya ile ABD karşılaşırken maç 2-2 beraberlik ile sonuçlandı. Amerika'da 3. masada turnuvaya tam puan ile devam eden GM Ian Nepomniachtchi'yi yenmeyi başaran GM Wesley So ise böylece rakibine mağlubiyeti tattırmış oldu. 2. masada Gürcistan ile Ukrayna arasındaki maçta 4 masada da berabere çıkmadı ve Ukrayna rakibini 3-1 yenmeyi başardı.3. masada ise Hindistan İngiltere'yi 2,5-1,5 yenerken 4. masada ise ev sahibi Azerbaycan Letonya'yı 2,5-1,5 yendi. Bu sonuçlar sonrası zirve Ukrayna, ABD ve Hindistan arasında paylaşılmış oldu.

Rusya-ABD maçı habercilerin 8.turdaki ilgi odağıydı...

 

42. Bakü Satranç Olimpiyatı - Genel Kategori (8)
Baadur Jobava (Gürcistan) – Ruslan Ponomariov (Ukrayna)

jabova

17. Fh6! – gxh6 18. Vxh6 – Kxc3 19. Vg5+ - Şf8 20. Vxf6 – Kxd3 21. cxd3 1-0

 

img 9697Kadınlarımız İsveç'i 3-1 Yenmeyi Başardı...

Kadın Milli Takımımız ise İsveç karşısına IM Ekaterina Atalık, WGM Betül Cemre Yıldız, WGM Kübra Öztürk ve WIM Khayala Isgandarova kadrosu ile çıktı. 1. masada kadın satrancının efsanelerinden GM Pia Cramling ile Ekaterina maçtan beraberlik ile ayrılırken 2. ve 3. masada sporcularımız rakiplerinden birer puan almayı başardı. 4. masada ise Khayala, Pia Cramling'in kızı Anna Cramling ile berabere yaptı. Zaman sıkışmasında yapılan karşılıklı hatalı hamleler sonucunda maçın gidip geldiği karşılaşmada rakibiyle berabere kaldı ve masadan 3-1 galip ayrılan taraf olduk. Bu galibiyetle ekibimiz puanını 10'a çıkararak 29. sıraya yükselmiş oldu. Ekibimizin 9. turdaki rakibi ise Arjantin oldu.

arjantin

8. tur rakibimiz: Arjantin

img 9692

Kadınlarda zirve ABD ve Çin'de

rusya abd kadnKadınlarda da zirve yarışında kıyasıya bir yarış vardı. Erkekler gibi kadınlarda da 1. masada da Rusya ile ABD karşılaştı. Erkeklerde istediği sonucu alamayan ABD, kadınlarda rakibini 2,5-1,5 yenmeyi başardı. 2. masada Polonya, Hollanda'yı 2,5-1,5 yenerken 4. masada Çin, ev sahibi Azerbaycan'ı domine oyunuyla 3,5-0,5 yenmeyi başardı ve bu sonuçlar ile ABD ve Çin 8. tur sonunda zirveyi paylaşmış oldu.

 

ABD kadınlar kategorisinde Rusya'yı yenmeyi başardı...

 

 

 

 

42. Bakü Satranç Olimpiyatı - Kadınlar Kategorisi (8)
Angelina Fransson (İsveç) - Kübra Öztürk (Türkiye) 

kubra mac

21. b3? – Aa3! 22. Ae5 – Axc2 23. Ad7 – Vc6 0-1
Rakibinin hatasını güzel oyunuyla iyi değerlendiren Kübra maçı kazanmayı başardı.

 

 

Olimpiyat Sayfası - Eşlendirme-Sonuç >> Kadın - Açık 

Foto Galeri >>> Kafilemiz (Fotoğraflar: Fatma Koç)   /   Olimpiyat

Haber: Mert Tırak