Mobile menu

Olimpiyat'ta 7. Tur

img 9627Bakü'de düzenlenen 42. Satranç Olimpiyatları'na bugün oynanan 7. tur karşılaşmaları ile devam edildi. Milli Takımımız açık kategoride Norveç'e 2,5-1,5 kaybederken kadınlar kategorisinde ise Vietnam'a 3-1 mağlup oldu.

 

img 9630Turnuvanın 7. turunda Dünya Satranç Şampiyonu Magnus Carlsen'in ülkesi Norveç ile karşılaşan A Milli Takımımız maça GM Dragan Solak, GM Alexander Ipatov, GM Mustafa Yılmaz ve GM Barış Esen kadrosu ile çıktı. 1. masada Magnus Carlsen ile karşılaşan Dragan için maç 2014-Tromsö Olimpiyatları'nın rövanşı gibiydi. 2014'te siyah taşlarla iyi konuma geçmesine rağmen maçı kaybeden Dragan bu sene de beyaz taşlarla rakibine yenilmekten kurtulamadı. 2. masada Carlsen'in sekondantlığını yapan GM Jon Ludvig Hammer ile karşılaşan Alex ve 3. masada Süper Satranç Ligi'nde de tanıdığımız Norveç'in genç yeteneği GM Aryan Tari ile karşılaşan Mustafa baştan sona eşit olan maçlarından beraberlik ile ayrıldılar. 4. masada ise siyah taşlarla oynayan Barış maçta kazanç konuma geçse de zaman sıkışıklığı nedeniyle konumunu değerlendiremedi ve beraberlik ile yetinmek zorunda kaldı. Bu sonuçlar ile Norveç'e 2,5-1,5 kaybetmiş olduk. Ekibimizin 8. turdaki rakibi ise Romanya oldu.

romanya

8. tur rakibimiz: Romanya

 

ABD zirveyi ele geçirdi...usa

Zirve yarışında turnuvaya tam puan ile devam eden Hindistan ile karşılaşan Amerika Birleşik Devletleri maçı domine ederek 3,5-0,5 kazanmayı başardı. ABD'ye galibiyeti getiren isimler ise 2, 3, ve 4. masada rakiplerini yenmeyi başaran GM Hikaru Nakamura, GM Wesley So ve GM Samuel L. Shakland oldu.


7. tur sonunda aldığı 13 puan ile zirve koltuğuna oturan ABD.

 

 

 

img 9641Kadınlarımız da günü mağlubiyet ile kapattı.

Kadınlar kategorisinde bizimle denk bir kadroya sahip olan Vietnam karşısına IM Ekaterina Atalık, WGM Betül Cemre Yıldız, WGM Kübra Öztürk ve WIM Zehra Topel kadrosu ile çıkan Kadın Milli takımımızda; 1. masada siyah taşlarla oynayan Ekaterina ve 4. masada beyaz taşlarla oynayan Zehra rakiplerine kaybederken 2. masada beyaz taşlarla oynayan Betül çabuk bir berabere aldı. Günün ilginç maçı ise 3. masada siyah taşlarla oynayan Kübra'dan geldi. Rakibinin hatasını iyi değerlendirip güzel bir taktik ile avantaj elde eden Kübra ne yazık ki bu avantajını galibiyete çeviremedi. Bu sonuçlarla rakibine 3-1 mağlup olan ekibimizin 8. turdaki rakibi ise kadrosunda kadın satrancının efsanesi GM Pia Cramling ve kızını barındıran İsveç oldu.

isvec

8. tur rakibimiz: İsveç

 

42. Bakü Satranç Olimpiyatı - Kadınlar Kategorisi (7)
Thi Mai Hung Nguyen (Vietnam) – Kübra Öztürk (Türkiye)

kubra oyun7

10. Vd5? – Axb4! 11. Vxe4 – d5 12. Vxb4 – Vxb4 13. axb4 – Kxa1 -+
ile siyahların elde ettiği avantaj ne yazık ki galibiyete yetmedi.

 

cin ukraynaKadınlarda Zirve Rusya ile Çin'de...

Kadınlarda 7. Tur zirve yarışında çok çekişmeli maçlara sahne oldu. 1. masada Polonya ile karşılaşan Rusya rakibi ile 2-2 beraber kalırken 2. masada Ukrayna ile karşılaşan Çin rakibini 2,5-1,5 yenmeyi başardı. Çin'e galibiyeti getiren isim ise 3. masada rakibini yenmeyi başaran WGM Zhongyi Tan oldu. Bu sonuçlar ile 8. tura 12 puan ile Rusya ve Çin lider olarak girmeyi başardı.


Çin, Ukrayna'yı 2,5-1,5 yenmeyi başardı...

 

 

42. Dünya Satranç Olimpiyat'ı 8. turu yarın TSİ 14.00'te başlayacak.

Milli Takımlarımıza başarılar diliyoruz.

 

Olimpiyat Sayfası - Eşlendirme-Sonuç >> Kadın - Açık 

Foto Galeri >>> Kafilemiz  (Fotoğraflar: Fatma Koç)   /   Olimpiyat

Haber: Mert Tırak

 

img 9591

img 9627

img 9634

img 9568

Olimpiyat'ta görevli hakemlerimiz FA Yalçın Gergeroğlu, IA Fahri Karabay, IA Güran Ünal, IA Aykut İlker Mete ve IA Oğuz Cem Akın