Mobile menu

Olimpiyat Heyecanı 6. Tur ile Devam Etti

img 9501Azerbeycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 42. Satranç Olimpiyatı'na dün verilen aranın ardından bugün oynanan 6. tur karşılaşmaları ile devam edildi. Milli Takımımız açık kategoride İzlanda karşısında 2-2 berabere kalırken kadınlar kategorisinde ise turnuvanın 6 numaralı seribaşı Amerika Birleşik Devletleri'ne 3,5-0,5 mağlup oldu.

img 9522Açık kategoride İzlanda karşısına GM Dragan Solak, GM Alexander Ipatov, GM Mustafa Yılmaz, GM Emre Can kadrosuyla çıkan Milli takımımız maçlara iyi başlasa da sonuca gidemedi ve maçtan 1 puan almış oldu. 1. masada GM Hannes Stefansson karşısında siyah taşlar ile iyi bir pozisyonda kalan Dragan avantajını iyi değerlendiremedi ve yarım puan ile yetinmek zorunda kaldı. 2. ve 4. masada turnuvaya tam puan ile devam eden rakiplerinden yarın puan almayı başaran Alex ve Emre böylece rakiplerine ilk puan kaybını yaşatmış oldu. Ekibimizde son biten maçta ise 3. masada siyah taşlarla oynayan Mustafa maçtan yarım puan alarak hem kendisinin hem de takımımızın kaderini belirlemiş oldu. Ekibimizin 7. turdaki rakibi ise dünya şampiyonu Magnus Carlsen'in ülkesi Norveç oldu.

  

norvec

7. tur rakibimiz: Norveç

 

img 9527

 

hintHindistan Tek Başına Lider...

Turnuvanın iki tam puanlı takımının karşı karşıya getiren 1. masa mücadelesinde rakibi Hollanda'yı 2,5-1,5 yenen Hindistan 7. tura tam puan ile tek başına lider girmeyi başardı. Hindistan'a galibiyeti getiren isim ise 2. masada siyah taşlarla rakibini yenmeyi başaran GM Baskaran Adhiban oldu. Rakibinin bir anlık hatası ile piyon kazanmayı başaran Hintli büyükusta sonrasında ise güzel oyunuyla ülkesine galibiyeti getirmiş oldu.

 

Ülkesine galibiyeti getiren GM Baskaran Adhibian...

 

 

amerika-ukraynaABD, Ukrayna'yı durdurmayı başardı...

Turnuvanın iki favorisi Rusya ile Çin'i yenmeyi başaran Ukrayna ise 6. turda Amerika Birleşik Devletleri'ne kaybederek turnuvadaki ilk yenilgisini tatmış oldu. 1. masada rakibi GM Pavel Eljanov'u yenmeyi başaran GM Fabiano Caruana ülkesine galibiyeti getirdi ve bu sonuç ile ABD, Hindistan'ın arkasından turnuvanın 2. sırasına yükselmiş oldu.

 

ABD, Ukrayna'yı yenmeyi başaran takım oldu...

 

 

 

42. Bakü Satranç Olimpiyatı - Genel Kategori (6)
Erwin L'ami (Hollanda) – Baskaran Adhiban (Hindistan)
36.Kd1?

lami-hint

37...Fxc4! -+ (38.Fxf7+ - Kxf7! 39.Kxd6 - Kf1# matı kaçıran
Erwin L'ami böylece piyon kaybederek maçı da kaybetmiş oldu.)

 

 

img 9464Kadınlarda ABD engeline takıldık...

Kadın Milli Takımımız ise bizden daha kuvvetli olan Amerika Birleşik Devletleri'ne IM Ekatarina Atalık, WGM Betül Cemre Yıldız, WGM Kübra Öztürk ve WIM Khayala Isgandarova kadrosu ile çıkarken rakibine 3,5-0,5 yenilmekten kurtulamadı. ABD'nin favori olarak çıktığı maçta ekibimize tek yarım puanı ise 2. masada 2016 Amerika Kadınlar Şampiyonu IM Nazi Paikidze ile berabere kalan WGM Betül Cemre Yıldız getirmiş oldu. Ekibimizin 7. turdaki rakibi ise bizimle kıyasla denk bir kadroya sahip olan Vietnam oldu.

 

vietnam

7. tur rakibimiz: Vietnam

 

img 9501

  

ukrayna-rusyaKadınlarda Zirve Belirlenemedi...

Kadınlar kategorisinde iki tam puanlı takımı karşı karşıya getiren 7. turda Ukrayna ile Rusya maçından galip çıkmadı. Çok çekişmeli maçlara sahne olan karşılaşmada 1. masada Ukrayna'dan GM Anna Muzychuk rakibi eski kadınlar şampiyonu GM Alexandra Kostenuik'i yenerken 4. masada ise Rusya'dan WGM Olya Gira rakibi GM Anna Ushenina'yı yenmeyi başardı. Böylece iki taraf da birer puanla yetinmek zorunda kaldı.

 

Ukrayna-Rusya karşılaşmasında galip gelen taraf olmadı...

 

 

Turnuvanın Kaptanları da ülkemizden...

Olimpiyatlarda sporcularımız dışında Sri Lanka kaptanı olan GM Kıvanç Haznedaroğlu ve Namibya kaptanı olan IM Mert Erdoğdu da bu başarıları ile göğsümüzü kabartmış oldu. Böylece ülkemiz sporcularımız dışında kaptanlarımız ile de temsil edilmiş oluyor.

kvanc-mert

 Sri Lanka kaptanı GM Kıvanç Haznedaroğlu ile Namibya kaptanı IM Mert Erdoğdu

 

TSF Heyeti Bakü Büyükelçiliğini ziyaret etti

TSF Başkanı Gülkız Tulay, Başkan Vekilleri Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Aşkın Keleş, bugün T.C. Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun'u makamında ziyaret etti. Bakü'de gerçekleşen Dünya Satranç Olimpiyatı ile ilgili görüşmelerin yapıldığı ziyarette Büyükelçi Coşkun, Milli takım sporcularımıza başarı dileklerini sundu. 

 

img 7362

 

 

Turnuvanın heyecanlı maçlara sahne olacak 7. tur karşılaşmaları yarın TSİ 14.00'te başlıyor olacak.

Milli Takımlarımıza başarılar diliyoruz.

 

Olimpiyat Sayfası - Eşlendirme-Sonuç >> Kadın - Açık 

Foto Galeri >>> Kafilemiz (Fotoğraflar: Fatma Koç)   /     Olimpiyat

Haber: Mert Tırak