Mobile menu

Moğolistan’a 3-1, Çek Cumhuriyeti’ne 3.5-0.5 Kazandık

img 9483Bakü'de düzenlenen 42. Satranç Olimpiyatları'na dün oynanan 5. tur karşılaşmaları ile devam edildi. Milli Takımımız açık kategoride turnuvaya yenilgisiz devam eden Moğolistan'ı 3-1 yenerek onlara mağlubiyeti tattırırken kadınlar kategorisinde ise Çek Cumhuriyeti'ni 3,5-0,5 yenmeyi başardı.

Turnuvanın 5. turuna GM Dragan Solak, GM Alexander Ipatov, GM Mustafa Yılmaz ve GM Barış Esen kadrosuyla çıkan A Milli Takımımıza galibiyeti ilk 2 masada rakiplerini yenmeye başaran Dragan ve Alex getirdi. Bu sonuçla beraber ekibimiz turnuvada 13. sıraya yükselmiş oldu. 6.turdaki rakibimiz ise kadrosunda iki tam puanlı oyuncu bulunduran İzlanda oldu.

 

 

izlanda erkek2016

6.tur rakibimiz: İzlanda

 

ukrayna-cinUkrayna Tam Gaz Devam...

Turnuvanın 4. turunda Rusya'yı mağlup etmeyi başaran Ukrayna 5. turda ise bir darbe de Çin'e vurdu. Ukrayna son olimpiyat şampiyonunu 3. masada GM Yuriy Kryvoruchko'nun galibiyeti ile 2.5-1.5 yenerek şampiyonluk yolundaki 2 önemli rakibini yenmeyi başardı. Ukrayna'nın 6. turdaki rakibi ise kadrosunda dünya sıralamasında ilk 10'da olan 3 oyuncu bulunan turnuvanın bir diğer favorisi Amerika Birleşik Devletleri.

 

Ukrayna rakiplerine korku salmaya devam ediyor...

 

pentala viditEv Sahibine Büyük Darbe...


Turnuvanın ev sahibi Azerbaycan ise Hindistan'a 3-1 kaybederek liderlik yarışında derin bir darbe aldı. Hindistan'da ise 1. ve 3. masada siyah taşlarla oynayan GM Pentala Harikrishna ile GM Santosh Gujrathi Vidit masalarından galip gelerek ülkelerine 5. galibiyetlerini getirmiş oldu. Bu sonuç ile GM Vidit turnuvadaki 5. maçında 5. galibiyetini elde etmiş oldu.

 

Ülkelerine galibiyeti getiren Vidit ve Harikrishna röportaj verirken... 

 

 

Turnuvada yoluna tam puan ile devam eden diğer takım ise son masada GM Benjamin Bok'un galibiyeti ile Belarus'u 2.5-1.5 yenen Hollanda oldu. Konumu kötü olsa da rakibinin arka arkaya yaptığı hatalı hamleleri iyi değerlendiren GM Bok takıma ve kendisine galibiyeti getirmesini bildi. Böylece GM Bok ülkesi ile beraber yoluna tam puan ile devam ediyor.

 

 42. Dünya Satranç Olimpiyatı - Genel Kategori (5)

Benjamin Bok (Hollanda) – Kirill Stupak (Belarus)
31.Kb1??

bok mac

   31... Fxb4+ 32.Şxd3 Ve6 +-

Beyazlar, taşlarının sıkışık konumu nedeniyle mat olmamak için vezir vermekten kurtulamaz. 

 

img 9458Kadınlarda Çek Cumhuriyeti'ni 3.5-0.5 Geçmeyi Başardık...


Kadın Milli Takımız ise kendilerinden kısmen zayıf olan Çek Cumhuriyeti'ni son 3 masada WGM Betül Cemre Yıldız, WGM Kübra Öztürk ve WIM Khayala Isgandarova'nin galibiyetleri ile rakibine sadece 0.5 puan vererek maçı domine etmeyi başardı. Bu güzel galibiyet sonrası ekibimiz turnuvada 10. sıraya kadar yükselmeyi başardı. Ekibimizin 6. turdaki rakibi ise turnuvanın 6 numaralı seribaşı Amerika Birleşik Devletleri.

 

 

 

 

abd bayan

6. turdaki rakibimiz: ABD

 

ukrayna bayan

Ukrayna Kadınlarda da Tam Gaz Devam...

Turnuvanın favori ekiplerinden olan Ukrayna, kendilerinden zayıf olan Sırbistan ekibini ilk 2 masada Muzychuk kardeşlerin aldığı 2 galibiyet ile 3-1 yenmeyi başararak turnuvaya tam puan ile devam ediyor.

 

Ukrayna her iki kategoride de yoluna kayıpsız devam ediyor.

 

 

 

rus bayanRusya Liderliği Kaptırmak İstemiyor...

Kadınlar kategorisinde yoluna tam puan ile devam eden diğer takım ise rakibi Kazakistan'ı 3.5-0.5 yenen Rusya oldu. Kazakistan'da tek puanı 3. masada WGM Natalija Pogonina ile berabere kalan WFM Sholpan Zhylkaidarova alabildi. Bu sonuçla ile beraber 6. turda turnuvada yoluna tam puan ile devam eden 2 takım Rusya ile Ukrayna eşleşmiş oldu. Bu maç turnuvanın kaderini belirlemede büyük rol oynayacak ve büyük bir heyecanla izlenecek.

 

Tam puanlı Rus Kadın Milli Takımı

 

 

Ev sahibi Azerbaycan ise kendisinden daha üst sırada başlayan rakibi Almanya'yı 3-1 yenmesini bildi. Böylece Azerbaycan da ev sahibi olmasının verdiği avantajı kullanarak rakiplerine gözdağı vermeye devam ediyor.

42. Dünya Satranç Olimpiyatı - Genel Kategori (5)
Richard Rapport (Macaristan) – Alexei Shirov (Letonya)

 

rapport shirov

17...Ag6 ??
18.Axg6 Vf6 19.Vf1 +-

19... Vxg6'ye karşılık rakibini 20.e5! hamlesi ile vezirinin düştüğünü göremeyen GM Rapport alet geri düşerek maçı kaybetmiş oldu. 

 

Olimpiyat heyecanı verilecek bir günlük aranın ardından Perşembe günü TSİ 14.00'te devam ediyor olacak.

Milli Takımlarımıza başarılar diliyoruz. 

 

Olimpiyat Sayfası - Eşlendirme-Sonuç >> Kadın - Açık 

Foto Galeri >>> Kafilemiz    /     Olimpiyat

Haber: Mert Tırak

 

kadin olimpiyat62016

Kadın Milli Takımımız

 

img 9483