Mobile menu

Olimpiyat'ta Üçüncü Galibiyetimize Ulaştık

img 9431Bakü'de düzenlenen 42. Satranç Olimpiyatları'na dün oynanan 4. tur karşılaşmaları ile devam edildi. İlk boş günün öncesinde 2 takımımız da günü 4-0'lık galibiyetlerle ayrılarak, 5. tur öncesi üç galibiyete ulaştılar. 4. turların ardından açık kategoride 6, kadınlar kategorisinde ise 4 takım tam puan ile yollarına devam ediyorlar.

img 9420Açık kategoride GM Dragan Solak, GM Alexander Ipatov, GM Mustafa Yılmaz ve GM Barış Esen kadrosuyla tura çıkan A Milli Takımımız, günü İşkoçya'yı 4-0'lık skorla geride bırakarak İtalya mağlubiyeti ardından hızlıca toparlandılar. Bu sonuç ile beraber 3 galibiyete ulaşan ekibimiz, 5. turda turnuvanın sürpriz ekiplerinden 3 galibiyet ve 1 beraberlik ile yoluna devam eden Moğolistan'ın rakibi oldu. Ekibimizde 4 maçta da boy gösteren GM Mustafa Yılmaz ise 4 maçta 3.5 puan alarak göz doldurmaya devam etti.

4. turda çok önemli bir sürprize imza atarak GM Ivan Saric, GM Mladan Palac, GM Zdenko Kozul ve GM Ante Brkic'ten oluşan Hırvatistan'ı mağlup eden Moğolistan, turnuvada namağlup yoluna devam ediyor.

 

olimpiyat 20164 1

5. tur rakibimiz: Moğolistan

 

1473083464

 

Rusya ilk Mağlubiyetini Yaşadı...

Açık kategoride günün en önemli karşılaşmasında ise Ukrayna, turnuvanın 1 numaralı seri başı Rusya'yı 2.5-1.5 mağlup ederek rakibine ilk puan kaybını yaşatmış oldu. Yine benzer şekilde 2 numaralı seri başı Amerika Birleşik Devletleri de günü puan kaybı yaşayarak kapadı. Çek Cumhuriyeti karşısında her masada net favori oldukları karşılaşmada hiçbir galibiyet alamayan Birleşik Devletler, 2-2'lik sonuca razı olmuş oldu. 

 

GM Alexander Grischuk (2754) günün hayal kırıklığı yaşatan isimlerindendi 

 

1473001568

 

3 ve 4 numaralı seri başları Çin ve Azerbeycan ise 4. turu da galibiyetle kapayarak tam puan ile ilk boş güne isimlerini yazdırdılar. Çin 3. turda kaybettiğimiz İtalya'yı 3-1 ile mağlup ederken, ev sahibi Azerbeycan ise Romanya'yı 3-1 mağlup etti.

 

Son şampiyon Çin kazanmaya devam ediyor...

 

 

 

1472836044Shakhriyar Fırtınası Devam Ediyor...


Azerbeycan'da ise GM Shakhriyar Mamedyarov kazanmaya devam ederken, takımı adına ilk 4 maçta da galibiyete imza attı. Mamedyarov bu sonuçların ardından dünya listesinde 9. sıraya kadar da yükselmiş oldu. Yine bireysel olarak performanslara baktığımızda tam puanlı Hindistan temsilcisi GM Santosh Gujrathi Vidit ve takımının mağlubiyetine engel olamayan Rus GM Ian Nepomniachtchi de 4'te 4 ile müthiş performanslarını sürdürmeye devam ediyorlar. 

 

 4'te 4 ile yoluna devam eden GM Ian Nepomniachtchi takımının Ukrayna'ya yenilmesine engel olamadı

 

 

Kadınlar'da Bangledeş'i 4-0 ile Geride Bıraktık...

img 9431

Kadın Milli Takımımız ise turnuvanın sürpriz ekiplerinden Bangladeş'i, IM Ekaterina Atalık, WGM Betül Cemre Yıldız, WGM Kübra Öztürk ve WIM Khyala Isgandrova kadrosuyla çıktığı maçta rakibine tüm masalarda üstünlük sağlayarak günü kayıpsız kapadı. Takımımızda IM Ekaterina Atalık ve WGM Kübra Öztürk ise kayıpsız devam ettikleri turnuvada bu sonuçlarla 4 maçta 3 puan elde ederek başarılı performanslarını sürdürdüler. Ekibimizin 5. turdaki rakibi ise turnuvanın dikkat çeken ekiplerinden Çek Cumhuriyeti olacak.

 

 

 

 

olimpiyat 20164 3

   5. Tur rakibimiz Çek Cumhuriyeti

 

1472995885

Kadınlar kategorisinin 3 favori ekibi Rusya, Ukrayna ve Çin de günü galibiyet ile kapayarak boş gün öncesi moral depoladılar. 5. tur öncesi ise Sırbistan, Ukrayna, Rusya ve Kazakistan 4. turlardan sonra 4 galibiyet ile yollarına devam eden ekipler oldular.

 

Rusya Kadın Milli Takımı yoluna 4'te 4 ile devam ediyor

 

 

 

1472998368

 

GM Hou Yifan da Mağlubiyet ile Tanıştı...

Günün sürpriz sonuçlarından birinde ise dünya sıralamasının bir numaralı ismi GM Hou Yifan'ın Letonya temsilcisi 2243 ratingli rakibi WGM Dana Reizniece-Ozala'ya kaybetmesi oldu. Her ne kadar Yifan bu karşılaşmadan mağlup olarak ayrılsa da, tecrübeli Çin ekibi 2 ve 4. masalardan aldıkları galibiyetler ile günü kapamayı bildiler.

 

 

Kadınlar Dünya Sıralamasının 1 Numaralı İsmi: GM Hou Yifan

 

 

 

 

GM Anna Muzychuk ise günü şık bir galibiyet ile bitirirken, turnuvanın eğlenceli maçlarından birine de imza attı. Sadece 23 hamle süren karşılaşmada Muzychuk'un son hamlesi ise görülmeye değerdi: 

 

42. Bakü Satranç Olimpiyatı - Kadınlar Kategorisi (4)
Anna Muzychuk (Ukrayna) - Silvia Collas (Fransa)

olimpiyat 20164 2

23. h4!! 1-0

  

Olimpiyat'a verilen bir günlük aranın ardından Çarşamba günü oynanacak 6. tur karşılaşmaları ile devam edilecek.

Olimpiyat Sayfası - Eşlendirme-Sonuç >> Kadın - Açık 

Foto Galeri >>> Kafilemiz    /     Olimpiyat

Haber: M. Anıl Şengün

 

img 9384

img 9399

img 9424

img 9414

GM Alexander Ipatov

 

img 9407

GM Barış Esen, A Milli Takım kaptanı GM Michal Krasenkow ile birlikte...