Mobile menu

IPCA’yı 4-0, Azeybaycan C Takımını 2.5-1.5 Yendik

olimpiyat2Bakü'de düzenlenen 42. Dünya Satranç Olimpiyatı'na bugün oynanan 2. tur karşılaşmaları ile devam edildi. Neredeyse tüm favorilerin yollarına kayıpsız ettiği şampiyona da Milli Takımımız açık kategoride turnuvada yer alan 3 özel federasyondan biri olan Fiziksel Engelliler Satranç Organizasyonu(IPCA)'nu 4-0 ile geride bırakırken, Kadın Milli Takımımız ise beklediğimizden zor geçen karşılaşmada ev sahibi Azerbeycan'ın C takımını 2.5-1.5 ile mağlup etti.

 fabianoGM Dragan Solak, GM Mustafa Yılmaz, GM Emre Can ve GM Barış Esen kadrosuyla karşılaşmada yer alan A Milli Takımımız, 2. turu da 4-0 ile geçerek tam puanlı 38 takım arasına adını yazdırdı. Kardosunda 3 Rus, 1 Ukraynalı, 1 de İsrailli sporcuyu barındıran ve sadece olimpiyatlarda izlediğimiz bu özel organizasyonu, tüm masalarda rahat sayılabilecek galibiyetler ile geride bırakan sporcularımız, çok daha zorlu maçların başlamasına bir tur kala kayıpsız yoluna devam etti. Festivalin 3. turunda ise İtalya'nın rakibi olan takımımız, GM Fabiano Caruana'nın Amerka Birleşik Devletleri'ne geçmesi ile beraber bir hayli güç kaybeden rakibi karşısında da favori görünüyor. Her ne kadar kadrosu zayıflamış olsa da, oldukça tecrübeli 4 büyükustayı kadrosunda bulunduran İtalya karşılaşması sporcularımız için festivalin ilk büyük testi olacak gibi.

Açık kategoride her ne kadar bireysel masalarda sürpriz sonuçlar görülse de, neredeyse tüm favori ekipler 2. turu da galibiyet ile kapamış oldu. 2. turda İran ile beraber kalan 20 numaralı seri başı Gürcistan ve Slovakya ile berabere kalan Yunanistan, ilk 10 sırayı zorlayabilecek ekipler arasında ilk puan kaybını yaşayan takımlar oldular.

Kadın A Milli Takımımız ise IM Ekaterina Atalık, WGM Betül Cemre Yıldız, WGM Kübra Öztürk ve WIM Zehra Topel kadrosuyla yer aldığı Azerbeycan C takımına karşı bekleneneden zorlu geçen karşılaşmada 2.5-1.5'luk skor ile üstünlük sağladı. İlk 3 masanın beraberlik ile sonuçlandığı karşılaşmada, takımımız için galibiyeti getiren puanı ise 4. masada WIM Zehra Topel elde etti. Ev sahibi olmanın avantajı ile 2 kategoride de 3 takım mücadele veren Azerbeycan, oldukça motive takımları ile ileriki turlarda birçok takıma puan kaybı yaşatağa benziyor.

Kadın Milli Takımımız 3. turdaki rakibi ise GM Thanh Trang Hoang, IM Vajda Szidonia Lazarne gibi kadın satrancının önemli isimlerini kadrosunu bulunduran 8 numaralı seri başı Macaristan olacak. İlk ciddi sınavını yarın 3. turda verecek olan sporcularımız, alacağı bir galibiyet ile ileriki turlar için önemli bir motivasyon ve avantaj sağlayacaktır.

Kadınlar kategorisinde ise günün belki de en önemli sürprizine imza atan Filipinler, bu gibi organizasyonların her zaman favorileri arasında yer alan 4 numaralı seri başı Gürcistan'ı 2.5-1.5 mağlup ederek gerçekleştirdi. Yine Bulgaristan ve İspanya gibi 2 güçlü ekibin de beraberlikleri, oldukça zorlu karşılaşmaların her turda bizleri beklediğinin habercisi gibiydi.

Yarın TSİ ile 14.00'te düzenlenecek 4. tur karşılaşmalarında 2 ekibimize de başarılar diliyoruz.

Olimpiyat Sayfası - Eşlendirme-Sonuç >> Kadın - Açık

Haber: M. Anıl Şengün

 42. Dünya Satranç Olimpiyatı - Açık Kategori (2)

IM Stanislav Mikheev - GM Barış Esen


capture baris

 

22... Aef3!

23. gxf3 Vxh3 24. Ve2 Fd4 -+

 

1472924499

FIDE Başkanı Kirsan Ilyumzhinov açılış hamlesini yaparken

 

kadin takim olimpiyat

Kadın Milli Takım sporcularımız IM Ekaterina Atalık, WGM Kübra Öztürk, WIM Zehra Topel ve WGM Betül Cemre Yıldız

 

erkek takim olimpiyat

A Milli Takım sporcularımız GM Barış Esen, GM Emre Can, GM Dragan Solak ve GM Mustafa Yılmaz

 

img 9204img 9143

haberfoto10

 img 9191

1472912077

Sergi ve eğlence alanı