Mobile menu

Olimpiyatta İlk Tur

1472822108Satranç dünyasının uzun süredir beklediği, 176 farklı ülkenin milli takımlarının yer aldığı 42. Dünya Satranç Olimpiyatı dün yapılan görkemli açılış ile başladı. Satranca olan sevgisi ve ilgisi ile dünyanın satranç başkenti sayılabilecek Bakü'nün ev sahipliği yaptığı bu büyük festival, 400 sanatçının görsel şöleni ve Azerbeycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de katıldığı açılış töreni ile beraber 3100 sporcu, antrenör, delegeler ve gazetecilerin katılımıyla tarihe adını yazdırmış oldu.

Festivalin bugün düzenlenen ilk turunda ise hem kadınlar, hem de açık kategoride tüm favoriler ilk turdan galibiyet ile ayrılırken; Türkiye kadınlar kategorisinde Galler'i, açık kategoride ise El Salvador'u 4-0 mağlup ederek şampiyonaya istediği başlangıcı yapmış oldular.

img 9123Ekaterina Atalık'ın da katılımı ile 2014 kadrosundan çok daha güçlenmiş olarak Bakü'de yer alan Kadın Milli Takımımız; IM Ekateriina Atalık, WGM Betül Cemre Yıldız, WGM Kübra Öztürk ve WIM Khayala Isgandravo ile masaya oturan ekibimiz 4-0 galibiyet ile organizasyona galibiyetle başladı. Kendisinden oldukça zayıf rakibi Galler'e karşı tüm masalarda da baştan sona önde götürdüğü karşılaşmalarda galibiyet elde eden ekibimiz, 2. turda ev sahibi Azerbeycan'ın 3. takımı ile eşleşmiş oldu.

img 9132Açık kategoride ise belki de ülke tarihimizin en yüksek noktasında başladığımız 42. Satranç Olimpiyatı'nda, yine kendisinden oldukça zayıf rakibi El Salvador'u 4-0 ile geçerek sürprize izin vermedi. İlk tura GM Dragan Solak'ı dinlendirerek, GM Alexander Ipatov, GM Mustafa Yılmaz, GM Emre Can ve GM Barış Esen kadrosuyla yer alan ekibimiz, 2219 rating ortalamalı rakibini puan kaybı yaşamadan geride bırakmış oldu. Ekibimizin 2. turdaki rakibi ise şampiyonada yer alan 3 özel federasyondan biri olan IPCA (Fiziksel Engelliler Satranç Organizasyonu) oldu.

Favorilerin kendilerinden oldukça zayıf ekiplerle karşılaştığı organizasyonun 2. turu yarın TSİ 14.00'te gerçekleştirilecek. 2. tur ile beraber çok daha çekişmeli karşılaşmaların bizleri bekleyeceği şampiyonada tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Olimpiyat Sayfası

 


42. Dünya Satranç Olimpiyatı - Kadınlar (1)
Venetia Sivarajasingam - Khayala Isgandarova
42... Ad3

olimpiyat12016

43. K1e2 Kf1! 44. Vg2 Vxg2 45. Kxg2 Ka1 46. Kxe6 Kxe6 47. d7 Şc7 0-1

 

Haber: M. Anıl Şengün