Mobile menu

Avrupa Yaş Gruplarında Son Viraj

img 0137zÇek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da düzenlenen Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'na dün oynanan 8. tur karşılaşmaları ile devam edildi. 39 sporcumuz ülkemizi temsil ettiği son yılların en kuvvetli şampiyonasında, WCM Sıla Çağlar 12 yaş kızlar kategorisinde son tura 7 puan ile tek başına lider, 12 yaş erkeklerde ise CM Ekin Barış Özenir yine 7 puan ile 3. sırada giriyor.

Turnuvanın ülkemiz adına en başarılı performanslarından birine imza atan WCM Sıla Çağlar, 6 ve 7. turlardaki beraberlik ile sonuçlanan karşılaşmalarının ardından 8. turda Rus rakibi WCM Eva Stepanyan'ı mağlup ederek 8. turun ardından 7 puana ulaştı. Bu sonuç ile en yakın rakibinin yarım puan önünde geçerek tek başına liderlik koltuğuna oturan Sıla'nın, son turda elde edeceği bir beraberlik bile onun şampiyon olmasına yetecek gibi duruyor. Sıla'nın son turdaki rakibi ise bir diğer Rus isim Viktoiia Kirchei olacak.
12 yaş erkekler kategorisinde ise CM Ekin Barış Özenir, 4. turda aldığı mağlubiyetin sonrasında arka arkaya kazandığı 4 karşılaşma sonucunda 8. turun ardından 7 puana yükseldi. Bu sonuçlarının ardından son tur öncesi 3. sıraya kadar yükselen Ekin'in son turda elde edeceği yarım puan bile onu ilk 3 sıra içersinde tutmaya yetecek gibi duruyor. Son turda kategorisinin 1 numaralı seri başı Danimarkalı FM Jonas Bjerre (2382) ile karşılaşacak Ekin, karşılaşmadan galibiyet ile ayrıldığı takdirde ise diğer maçların sonuçlarına bakmaksızın ilk 2 sırada içinde yer alacak.
Yine 12 yaş erkeklerdeki bir diğer temsilcimiz Enes Tanrıverdi de, arka arkaya aldığı 2 galibiyet ile kategorsinde 6 puana ulaşarak başarılı bir performans göstermeye devam ediyor. Enes bugün karşılaşacağı Alman rakibi Andrei Ioan Trifan'ı mağlup ettiği takdirde son sıralamada kendisine ilk 10 sıra içersinde yer bulacak.
Adından söz etmemiz gereken bir diğer sporcumuz İrem Ezra Öz ise 10 yaş kızlar kategorisinde son tur öncesi 6 puana ulaşarak 8. sıraya kadar yükseldi. İrem de bugün karşılaşacağı rakibi Sloven Vesna Mihelic'e karşı elde edeceği bir galibiyet ile, ismini kategorisinin Avrupa'daki en önemli 5 ismi arasına yazdıracak.

16 yaş erkekler kategorisi sporcularımızdan Tuna Tuncer, son tura girmeden önce 6 puana ulaşan isimlerden oldu. Tuna, dokuzuncu maçında masadan kazanç ile ayrıldığı taktirde şampiyonada ilk 5 sırada yer bulacak.


Turnuvanın son turu bugün TSİ 14.00'te düzenlenecek. Son turda tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz.

 

 

Turnuva Sayfası - Eşlendirme-Sonuç - Foto Galeri

Haber: M. Anıl Şengün

 

img 9613

WCM Sıla Çağlar

 

img 9714

CM Ekin Barış Özenir

img 9706

 Enes Tanrıverdi

 

img 9794

İrem Ezra Öz

 

img 9674

FM Tuna Tuncer